Best-Hall Oy tukee alueen yliopistotoimintaa

Best-Hall Oy teki lahjoituksen Keski-Pohjanmaan tiede- ja korkeakoulusäätiölle. Lahjoituksella halutaan tukea Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen toimintaa.

Best-Hall Oy ja Kokkolan yliopistokeskus Chydenius tunnistivat lahjoitustilaisuudessa monia uusia yhteisiä kiinnostuksen kohteita, erityisesti henkilöstön hyvinvointiin liittyvässä tutkimuksessa ja kehittämisessä sekä langattoman sensoriteknologian sovellusten hyödyntämisessä.

-Yhteistyö yliopistokeskuksen kanssa on ollut jo vuosia hyvää. Saamme aktiivisesti tietoa uusista hankkeista ja koulutuksista, joita voimme hyödyntää, Best-Hallin toimitusjohtaja Leif Fagernäs perustelee. Itselläni ura Best-Hallilla alkoi rintarinnan yliopistokeskuksen johtajakoulutusten kanssa ja parasta aikaa kahdella kollegalla on MBA työt loppuvaiheessa. Myös strategiamme ohjenuorana toimiva viiden vuoden viitesuunnitelma rakennettiin KESTO-hankkeessa.

Yliopistokeskuksen johtaja Tanja Risikko kiittää Best-Hallin toimitusjohtaja Leif Fagernäsiä lämpimästi lahjoituksesta.  -Best-Hallin sitoutuminen sekä aktiivisuus henkilöstön osaamisen ja hyvinvoinnin tukemisessa välittyy ympäristöön ja myös yliopistokeskuksen tietoon monin tavoin.

-Yhteistyö Best-Hall Oy:n kanssa on mainio esimerkki yritysten ja yliopisto-osaamisen kohtaamisesta, iloitsee kauppatieteen professori Monica von Bonsdorff.  -Odotamme innostuneina yhteistyötä ja tulevia askelmerkkejä on jo asteltu. Samalla kannustamme alueen yrityksiä olemaan rohkeasti yhteydessä kauppatieteen osaajiimme yliopistokeskuksessamme. Yritykset ovat tulevaisuudessa entistä keskeisempiä toimijoita yhteiskunnassa ja siksi myös luonteva kumppani yliopistolle.

Säätiön asiamies Mikko Viitasalo on tyytyväinen lahjoituksesta -Olkoon tämä esimerkkinä ja haasteena muillekin yrityksille ja yhteisöille Keski-Pohjanmaalla. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius tarvitsee tuekseen vakavaraisen kumppanin. Lahjoitukset säätiölle ovat investointi maakunnan elinvoimaan ja tulevaisuuteen

Säätiö on asettanut tavoitteeksi pääoman kasvattamisen sellaiseksi, että sen tuotoilla voidaan pysyvästi rahoittaa tutkimusta ja korkeakouluopetusta Keski-Pohjanmaalla. Lahjoitusvaroilla kasvatetaan alueen osaamista yliopistokeskuksen koulutus- ja tutkimusaloilla: kasvatustieteissä, yhteiskuntatieteissä, tietotekniikassa, kemiassa, kauppatieteissä ja terveystieteissä.