Ajankohtaista

Asiakkaan näkökulman tärkeys korostui ”Sosiaalityö hyvinvointivaltion tienhaaroissa” -seminaarissa

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa järjestettiin keskiviikkona 20.3.2019 Maakuntaseminaari otsikolla ”Sosiaalityö hyvinvointivaltion tienhaaroissa”. Samalla juhlistettiin 60 vuotta täyttävää sosiaalityön professori Aila-Leena Matthiesia. Matthies on toiminut sosiaalityön professorina Saksassa ja Suomessa. Hänet on myös valittu Suomen edustajaksi eurooppalaisen sosiaalityön koulutusta järjestävien yliopistojen verkostoon (EASSW). Matthies korostaa sosiaalityön yhteyttä paikallisiin yhteisöihin, tähdentäen erityisesti asiakkaiden näkökulmaa.

Keski-Pohjanmaalle akkukemikaalitutkimukseen jättipotti

Business Finland on myöntänyt BATCircle (Finland-based Circular Ecosystem of Battery Metals) –tutkimuskonsortiolle n. 10 miljoonan euron rahoituksen. Myönnetystä rahoituksesta merkittävä osa kohdentuu Keski-Pohjanmaalle. Tavoitteena on parantaa kaivosteollisuuden, metallinjalostuksen ja akkukemikaalien tuotantoprosesseja ja lisätä litiumioniakkujen kierrätystä. Konsortio haluaa vahvistaa yhteistyötä yritysten ja tutkimusorganisaatioiden välillä sekä löytää uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

OP Keski-Pohjanmaa tukee Keski-Pohjanmaan tiede- ja korkeakoulusäätiötä

OP Keski-Pohjanmaa on tehnyt merkittävän 20 000 euron lahjoituksen Keski-Pohjanmaan tiede -ja korkeakoulusäätiölle. Osuuspankin lahjoituksen tarkoituksena on kehittää tutkimusta ja koulutusta Kokkolan Yliopistokeskus Chydeniuksen kautta. Lahjoitus kartuttaa säätiön pääomaa, jonka tuottoja hyödynnetään pitkäjänteisesti osaamisen kehittämiseen alueellamme.