Lasten ja nuorten yliopisto

Uutisten viikolla 31.1.–4.2.2022 koululaiset tutkivat erilaisia medioita ja pohtivat, miten uutiset toimivat.  Yliopistokeskuksen Lasten ja nuorten yliopisto on tuottanut koululuokkien käyttöön mediakasvatuksen oppimateriaaleja. Tieteen ilo kuuluu kaikille!

Uutisten viikolla käsitellään mediakasvatusta

Mikä on valeuutinen?
Mistä tunnistaa luotettavan tiedon?
Millaista on oma somenkäyttöni?

Lapset ja nuoret kohtaavat päivittäin suuren määrän tekstejä ja viestejä, joiden tulkitsemiseen he tarvitsevat erilaisia lukutaitoja. Nuoret ovat myös itse aktiivisia sisältöjen tuottajia. On tärkeää kehittää monipuolista mediaosaamista, jotta pystyy toimimaan sujuvasti ja turvallisesti niin koulumaailmassa ja myöhemmissä opinnoissa, kuin työelämässä ja laajemmin yhteiskunnassa. 

Uutisten viikko 31.1.–4.2.2022

Yliopistokeskuksen opettajaopiskelijat ovat tuottaneet alaluokkien käyttöön sopivia mediakasvatuksen oppimateriaaleja, jotka opastavat eri-ikäisiä oppilaita tarkastelemaan medioita, vuorovaikutusta ja vastuullisuutta. Oppilaat pääsevät esimerkiksi kirjoittamaan uutisia ja tuottamaan omia tubevideoitaan.

Ota tästä materiaalit koululuokkien käyttöön:

Seuraa myös Keskipohjanmaan Uutisten viikon julkaisuja, kuten Lasten lehti -liitettä.

Uusi Lasten ja nuorten yliopisto aloittaa!

Ensimmäisenä aiheena käsitellään mediaosaamista Uutisten viikolla (31.1.–4.2.2022). Kyseessä on erityisesti koulujen ja uutismedian valtakunnallinen mediakasvatuksen teemaviikko. Lasten ja nuorten yliopisto tarjoaa opettajille ja kouluille oppimateriaaleja mediakasvatuksen erilaisten aiheiden käsittelyyn.

Seuraavista Lasten ja nuorten yliopiston aiheista tiedotamme kevään edetessä!

Tule mukaan yliopistokeskuksen lasten ja nuorten toimintaan: järjestämme erilaisia tapahtumia ja työpajoja, joissa sukelletaan suurella tiedonjanolla tutkimisen ja oivaltamisen maailmaan. Tieteen ilo kuuluu kaikille!

 

Lisätietoja:

Anni Karhunen, markkinointisuunnittelija. anni.r.karhunen@jyu.fi +358 50 536 3474