05.11.2018

Sosiaalityön aineopinnot

TER­VE­TU­LOA SO­SI­AA­LI­TYÖN AINEO­PIN­TO­JEN PA­RIIN

Seuraavaan olemme koonneet opintojen aloittamiseen liittyvät keskeiset asiat. Toivomme, että ehdit lukea ne huolellisesti läpi. Lisää ohjeita löydät Moodlesta ja avoimen yliopiston verkkosivulta. Ota rohkeasti yhteyttä, jostakin asiasta jää kysyttävää.

HUOM! Jos olet suorittanut sosiaalityön/sosiaalitieteiden perusopinnot jossain muualla kuin Kokkolan yliopistokeskuksessa, toimita perusopintojen todistuksesta oikeaksi todistettu kopio Katille.

PE­REH­DY­TYS

Opintoihin järjestetään perehdystilaisuus verkkovälitteisesti ti 4.9. klo 18.30-19.30. Kirjautumisosoitteen löydät ennen tilaisuuden alkua Moodlesta. Tilaisuus myös tallennetaan ja linkitetään Moodleen.

OPIS­KE­LU­YM­PÄ­RIS­TÖ MOOD­LE

Moodle-oppimisympäristö on opiskelusi aikana tärkein tiedonlähde ja yhteydenpitokanava sekä opettajiin että muuhun henkilökuntaan. Sosiaalityön perus- ja aineopintojen yhteisestä opiskeluympäristöistä löytyvät sosiaalityön opiskelun yleiset ohjeet ja keskustelukanavat. Kunkin opintojakson omassa Moodle-kurssialueella tapahtuu kaikki jakson opiskeluun liittyvät asiat. Voidaksesi käyttää Moodlea, tarvitset Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnuksen. Mikäli sinulla ei ole aktiivista Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnusta, saat vuorokauden sisällä ilmoittautumisestasi sähköpostilla ohjeet käyttäjätunnuksen aktivointiin. Huomaa, että Proma-opintotietojärjestelmän tunnus on eri kuin JY:n tunnus.

Jos sinulla on jo entuudestaan Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnus, jonka olet aktivoinut, pääset Moodleen sillä tunnuksella.  Mikäli olet ilmoittautunut aiemmin joihinkin opintoihin, muttet ole käyttänyt JY:n tunnustasi, rekisteröidy osoitteessa https://account.jyu.fi/register

Kun olet aktivoinut JY:n käyttäjätunnuksen, voit kirjautua kohdasta ”JY-tunnuksilla kirjautuminen” sosiaalityön opiskelun yhteistyötilaan tästä linkistä: https://moodle.jyu.fi/course/view.php?id=1890
kurssiavain on: annapalaa!!
(kaikilla sosiaalityön aineopintojen opintojaksoilla on sama kurssiavain)

Moodleen kirjautumisen jälkeen tarkista omat tietosi ja erityisesti sähköpostiosoitteesi oikeasta yläkulmasta nimi/kuva –painikkeesta: Asetukset > Muokkaa tietoja. Muista pitää omat käyttäjätietosi ajan tasalla. Äärimmäisen tärkeää on päivittää oikea sähköpostiosoite, jotta saat tiedotteet sekä opettajan mahdollisesti lähettämät viestit ja arviointitiedot sähköpostiisi. Tarkemmat ohjeet käyttäjätietojen päivittämiseen.

Aktivoinnin jälkeen käyttäjätunnus mahdollistaa pääsyn Jyväskylän yliopiston tietojärjestelmiin ja palveluihin, esimerkiksi yliopiston kirjaston E-aineistoihin ja yliopiston verkkokauppaan (SPSS -lisenssi).

Jos sinulla on ongelmia Moodleen kirjautumisessa, lähetä viestiä Jyväskylän yliopiston Digipalveluihin palvelupiste@jyu.fi tai soita 014 260 3600.

OMIEN OPIN­TO­SUO­RI­TUS­TEN JA OPIN­TO-OI­KEU­DEN KES­TON SEU­RAA­MI­NEN

Kun olet rekisteröitynyt Proma-opintotietojärjestelmäämme opintoihin ilmoittautumisen yhteydessä, pääset samoilla käyttäjätunnuksilla kirjautumaan opintotietojärjestelmään ja tarkastelemaan omia suoritusmerkintöjä, opinto-oikeuden kestoa ja muita tietojasi.

Huomaa, että Proma-opintotietojärjestelmän tunnus on eri kuin JY:n tunnus.

OPIN­TO-OI­KEUS JA OPIN­TO­MAK­SU

Aineopintojen kokonaisuuden (50/60 op) opinto-oikeus 720 vrk. Yksittäiseen 5 op:n opintojaksoon ilmoittauduttaessa opinto-oikeus 150 vrk, 10 op:n opintojaksoon ilmoittauduttaessa opinto-oikeus on 360 vrk.

OH­JAUS­TA JA TU­KEA OPIN­TOI­HIN

Opintosihteeri Kati Komulainen neuvoo opintojen käytännöissä mm. ilmoittautuminen, opinto-oikeus, opintomaksut, suoritusten rekisteröinti, todistukset. (p. 040 8054418, kati.komulainen@chydenius.fi)

Koulutussuunnittelija, Sanna Virolainen ohjaa opintojen suunnittelussa, korvaavuuksissa, tutkintotavoitteisessa opiskelussa ja opiskelukäytännöissä (p. 040 7263919, sanna.virolainen@chydenius.fi)

Yliopistonopettajat neuvovat omien opintojaksojensa sisällöllisissä asioissa, suoritustavoissa sekä arviointiin liittyvissä asioissa (yhteystiedot Moodlessa).

Tuem­me ja neu­vom­me si­nua mie­lel­läm­me!

Kati Komulainen, p. 040 8054418 ja
Sanna Virolainen, p. 040 7263919
etunimi.sukunimi@chydenius.fi