01.02.2018

Sosiaalityön perusopinnot

 

Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityön perusopintoja!
Seuraavaan olemme koonneet opintojen aloittamiseen liittyvät keskeiset asiat. Toivomme, että ehdit lukea ne huolellisesti läpi. Lisää ohjeita löydät Optimasta ja avoimen yliopiston verkkosivulta. Ota rohkeasti yhteyttä, jostakin asiasta jää kysyttävää.

PEREHDYTYS

Sujuvan aloituksen opinnoillesi saat kuuntelemalla opintojen aloituksesta tehdyn  tallenteen.

OPISKELUYMPÄRISTÖ OPTIMA

Olemme siirtymässä Optima -oppimisympäristöstä Moodleen vuoden 2018 aikana. Osa työtiloista on Optimassa, osa Moodlessa. Toivomme kaikilta kärsivällisyyttä siirtymävaiheen ajan. Olipa kurssi kummassa oppimisympäristössä tahansa, se on opiskelusi aikana tärkein tiedonlähde ja yhteydenpitokanava sekä opettajiin että muuhun henkilökuntaan. Opiskeluympäristöistä löytyy kaikki tarpeellinen ja ne päivittyvät koko ajan, niitä siis kannattaa seurata säännöllisesti!

Jos ole ensimmäistä kertaa Kokkolan yliopistokeskuksen opiskelijana, ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostitse noin viikon kuluessa Optiman henkilökohtaisen tunnuksen ja salasanan. Vaihda salasana heti uuteen aloitussivun yläkulmasta löytyvästä avain -kuvakkeesta. Mikäli olet opiskellut Kokkolan yliopistokeskuksessa aikaisemmin perusopinnot tunnuksesi ovat samat ja sinulle tulee näkyviin aineopintojen työtila. Säilytä tunnukset huolellisesti koko opiskelusi ajan. Mikäli tunnuksissa tai kirjautumisessa ilmenee ongelmia tai olet unohtanut tunnuksen/salasanan laita viestiä osoitteeseen optima-support@chydenius.fi .

Optimassa myös ilmoittaudutaan vielä yksittäisille kursseille. Nämä ilmoittautumiset ovat tärkeitä tietoja opettajille opetusjärjestelyjen vuoksi ja myös siksi, että joillekin kursseille esim. harjoitukset on tietyt osallistujakiintiöt.

OPISKELUYMPÄRISTÖ MOODLE

Jos opintojakso on Moodle -työtilassa, saat kurssin osoitteen ja kurssiavaimen Optimasta. Moodleen kirjautumiseen tarvitset yliopiston Haka-tunnuksen, joka anotaan sinulle automaattisesti ilmoittautumisen yhteydessä. Sinun pitää kuitenkin käydä se itse aktivoimassa ennenkuin sitä voi käyttää. Ohjeet Haka-tunnuksen aktivoimiseen löytyvät täältä.

Haka-tunnusta tarvitset myös kun haluat lukea kurssikirjoja ja muuta aineistoa  e-kirjoina.

OHJAUSTA JA TUKEA OPINTOIHIN

Opintosihteeri Kati Komulainen neuvoo opintojen käytännöissä mm. ilmoittautuminen, maksut, rekisteröinti, tentit. (p. 040 8054418, kati.komulainen@chydenius.fi)

Koulutussuunnittelija, Sanna Virolainen ohjaa opintojen suunnittelussa, korvaavuuksissa, tutkintotavoitteisessa opiskelussa ja opiskelukäytännöissä (p. 040 7263919, sanna.virolainen@chydenius.fi)

Yliopistonopettajat neuvovat omien opintojaksojensa sisällöllisissä asioissa, suoritustavoissa sekä arviointiin liittyvissä asioissa (yhteystiedot Optimassa).

Tuemme ja neuvomme sinua mielellämme!

OPISKELIJAPALVELUT

Avoimen yliopiston opiskeluun liittyvät keskeiset käytänteet on kerrottu Ohjeita opiskeluun -sivustolta. Tutustu näihin sivuihin ja talleta suosikkeihisi!

OMIEN OPINTOSUORITUSTEN JA OPINTO-OIKEUDEN KESTON SEURAAMINEN

Lähetämme opintosuoritukset/tenttitulokset siihen sähköpostiosoitteeseen, minkä olet meille ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittanut. Kun olet rekisteröitynyt järjestelmäämme opintoihin ilmoittautumisen yhteydessä, pääset samoilla käyttäjätunnuksilla kirjautumaan opintotietojärjestelmään ja tarkastelemaan omia suoritusmerkintöjä, opinto-oikeuden kestoa ja muita tietojasi.

Huomaa, että opiskelussa tarvittavat järjestelmät ovat: Optima, Proma, Haka (Moodle, e-kirjat), joissa kaikissa on eri käyttäjätunnukset.

OPINTO-OIKEUS JA OPINTOMAKSU

Perusopintojen kokonaisuuden (25 op) opinto-oikeus 360 vrk. Yksittäiseen opintojaksoon ilmoittauduttaessa (esim. sosionomit) opinto-oikeus 150 vrk.

SOSIAALITYÖN TAI LÄHITIETEIDEN YLIOPISTO-OPINNOT

Jos olet opiskellut muita sosiaalitieteitä (sosiologia, yhteiskuntapolitiikka, sosiaalipolitiikka), saat hyväksilukuja perusopintojen joihinkin opintojaksoihin. Optimasta löydät Ahot -lomakkeen, jolla hyväksilukua anotaan. Tarvittaessa ota yhteyttä koulutussuunnittelijaan.

Menestystä opinnoillesi toivottavat,

Kati Komulainen, p. 040 8054418
Sanna Virolainen, p. 040 7263919
etunimi.sukunimi@chydenius.fi