05.11.2018

Sosiaalityön perusopinnot

TERVETULOA SOSIAALITYÖN PERUSOPINTOJEN PARIIN

Seuraavaan olemme koonneet opintojen aloittamiseen liittyvät keskeiset asiat. Toivomme, että ehdit lukea ne huolellisesti läpi. Lisää ohjeita löydät Moodlesta ja avoimen yliopiston verkkosivulta. Ota rohkeasti yhteyttä, jostakin asiasta jää kysyttävää.

PEREHDYTYS

Opintoihin järjestetään perehdystilaisuus verkkovälitteisesti ti 4.9. klo 17-18. Kirjautumisosoitteen löydät ennen tilaisuuden alkua Moodlesta. Tilaisuus myös tallennetaan ja linkitetään Moodleen.

OPISKELUYMPÄRISTÖ MOODLE

Moodle-oppimisympäristö on opiskelusi aikana tärkein tiedonlähde ja yhteydenpitokanava sekä opettajiin että muuhun henkilökuntaan. Sosiaalityön perus- ja aineopintojen yhteisestä opiskeluympäristöistä löytyvät sosiaalityön opiskelun yleiset ohjeet ja keskustelukanavat. Kunkin opintojakson omassa Moodle-kurssialueella tapahtuu kaikki jakson opiskeluun liittyvät asiat. Voidaksesi käyttää Moodlea, tarvitset Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnuksen. Mikäli sinulla ei ole aktiivista Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnusta, saat vuorokauden sisällä ilmoittautumisestasi sähköpostilla ohjeet käyttäjätunnuksen aktivointiin. Huomaa, että Proma-opintotietojärjestelmän tunnus on eri kuin JY:n tunnus.

Jos sinulla on jo entuudestaan Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnus, jonka olet aktivoinut, pääset Moodleen sillä tunnuksella.  Mikäli olet ilmoittautunut aiemmin joihinkin opintoihin, muttet ole käyttänyt JY:n tunnustasi, rekisteröidy osoitteessa https://account.jyu.fi/register

Kun olet aktivoinut JY:n käyttäjätunnuksen, voit kirjautua kohdasta ”JY-tunnuksilla kirjautuminen” sosiaalityön opiskelun yhteistyötilaan tästä linkistä: https://moodle.jyu.fi/course/view.php?id=1890
kurssiavain on: opinnotalkuun!
(kaikilla sosiaalityön perusopintojen opintojaksoilla on sama kurssiavain)

Moodleen kirjautumisen jälkeen tarkista omat tietosi ja erityisesti sähköpostiosoitteesi oikeasta yläkulmasta nimi/kuva –painikkeesta: Asetukset > Muokkaa tietoja. Muista pitää omat käyttäjätietosi ajan tasalla. Äärimmäisen tärkeää on päivittää oikea sähköpostiosoite, jotta saat tiedotteet sekä opettajan mahdollisesti lähettämät viestit ja arviointitiedot sähköpostiisi. Tarkemmat ohjeet käyttäjätietojen päivittämiseen.

Aktivoinnin jälkeen käyttäjätunnus mahdollistaa pääsyn Jyväskylän yliopiston tietojärjestelmiin ja palveluihin, esimerkiksi yliopiston kirjaston E-aineistoihin ja yliopiston verkkokauppaan (SPSS -lisenssi).

Jos sinulla on ongelmia Moodleen kirjautumisessa, lähetä viestiä Jyväskylän yliopiston Digipalveluihin palvelupiste@jyu.fi tai soita 014 260 3600.

OMIEN OPINTOSUORITUSTEN JA OPINTO-OIKEUDEN KESTON SEURAAMINEN

Kun olet rekisteröitynyt Proma-opintotietojärjestelmäämme opintoihin ilmoittautumisen yhteydessä, pääset samoilla käyttäjätunnuksilla kirjautumaan opintotietojärjestelmään ja tarkastelemaan omia suoritusmerkintöjä, opinto-oikeuden kestoa ja muita tietojasi.

Huomaa, että Proma-opintotietojärjestelmän tunnus on eri kuin JY:n tunnus.

OPINTO-OIKEUS JA OPINTOMAKSU

Perusopintojen kokonaisuuden (25 op) opinto-oikeus 360 vrk. Yksittäiseen opintojaksoon ilmoittauduttaessa (esim. sosionomit) opinto-oikeus 150 vrk.

OHJAUSTA JA TUKEA OPINTOIHIN

Opintosihteeri Kati Komulainen neuvoo opintojen käytännöissä mm. ilmoittautuminen, opinto-oikeus, opintomaksut, suoritusten rekisteröinti, todistukset. (p. 040 8054418, kati.komulainen@chydenius.fi)

Koulutussuunnittelija, Sanna Virolainen ohjaa opintojen suunnittelussa, korvaavuuksissa, tutkintotavoitteisessa opiskelussa ja opiskelukäytännöissä (p. 040 7263919, sanna.virolainen@chydenius.fi)

Yliopistonopettajat neuvovat omien opintojaksojensa sisällöllisissä asioissa, suoritustavoissa sekä arviointiin liittyvissä asioissa (yhteystiedot Moodlessa).

Tuemme ja neuvomme sinua mielellämme!

Kati Komulainen, p. 040 8054418
Sanna Virolainen, p. 040 7263919
etunimi.sukunimi@chydenius.fi