31.01.2018

Vinkkejä kauempana asuville

Jos asut kaukana Kokkolasta ja sinun on hankala päästä käymään kirjastossa aukioloaikoina, tässä muutama keino joilla saat tarvitsemasi aineiston.

Voit pyytää kotikuntasi kirjastoa kaukolainaamaan haluamasi kirjan. He hankkivat silloin kirjan sinulle, ja kuluja tulee kirjastosi kaukopalvelumaksun verran. Tällöin voit asioida vain paikallisen kirjastosi kanssa.

Muut palveluvaihtoehdot vaativat, että käyt kirjastossa paikan päällä ainakin kerran, jotta asiakastietosi lisätään kirjaston asiakasrekisteriin ja saat lainaajakortin. Asiakastiedot voidaan lisätä myös Jyväskylän yliopiston pääkirjastossa.

  • Voit pyytää kirjastoa lähettämään tarvitsemasi kirjan sinulle kotiin.  Kuluja tulee postikulujen verran, vähintään 4 euroa, ja saat laskun kotiisi myöhemmin. Myös palautuksen joudut hoitamaan omalla kustannuksella.
  • Jos käyt yliopistokeskuksessa esimerkiksi iltaisin tai viikonloppuisin luennoilla, voit pyytää että kirjat jätettäisiin sinulle noudettavaksi. Tällöin kirjat lainataan sinulle ja saat ne yliopistokeskuksen kerroksen info-pisteestä. Info on avoinna myös iltaisin ja lauantaisin silloin kun yliopistokeskuksessa on opetusta.