HYKES

Keskipohjalaisen hyvinvointiosaamisen seminaari 24.5.2011 klo 18-20.
Tulosta ohjelma tästä.

HYKES-hanke kehittää hyvinvointialan koulutusta ja koulutusyhteistyötä Keski-Pohjanmaalla. Esiselvityshankkeen tavoitteena on kartoittaa hyvinvointialojen työelämän koulutustarpeita ja ideoida yhteistyössä palveluja osaamisen kehittämisen tarpeisiin. Osaamisen kehittäminen on ammattitaidon päivittämistä henkilöstölle ja kouluttajille, ja se lisää myös työhyvinvointia.

Osaamisella tarkoitetaan paitsi oman alan sisältöosaamista, niin myös mm. tietämystä työhyvinvointiin vaikuttavista asioista sekä esimiestaitoja. Alueella tehtävää hyvinvointialojen tutkimusta tuodaan esille ja lähennetään sitä alueen elinkeinoelämän kanssa.

Yhteistyössä ovat mukana Kokkolan yliopistokeskus Chydenius, Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun Hyvinvoinnin ja kulttuurin yksikkö, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän Kokkolan sosiaali- ja terveysalan opisto, Keski-Pohjanmaan Kulttuuriliitto ry, Keski-Pohjanmaan Liikunta ry sekä yrityksistä Medirex Oy ja Hur Oy.

Päärahoittajana toimii Keski-Pohjanmaan liitto (maakunnan kehittämisraha). Hanke toimii yhteistyössä Keski-Pohjanmaan liiton Hyvinvoinnin valtatie -hankkeen kanssa.

Hykes-hanke järjestää avoimia kuulemistilaisuuksia, joihin kutsutaan hyvinvointialan työelämän edustajia monipuolisesti. Näin halutaan tuoda asiantuntemusta ja uutta näkökulmaa hyvinvointialan koulutusten järjestämiseen. Myös yleisölle avoin seminaari työssä jaksamisen teemoista on suunnitteilla.

Kysely

Ensimmäinen tilaisuus Hyvinvoinnin ammattilaisten open call järjestetään 12.1.2010.

Lisätietoja
Suunnittelija Pirita Kylmä tai hankkeen vastuullinen johtaja koulutuspäällikkö Paula Kivinen.

HYKES logot