Valmennus vihreän siirtymän muutospaineita kohtaaville yrityksille

Seuraava askel -muutosvalmennuksen tavoitteena on antaa konkreettisia työkaluja selvitä eteenpäin vihreän siirtymän rakennemuutoksessa. Valmennus on tarkoitettu erityisesti energiantuotannon murroksessa muutospaineita kohtaaville keskipohjalaisille mikro- ja pk-yrittäjille sekä alkutuotannossa työskenteleville.

Seuraava askel -muutosvalmennus koostuu kolmesta erillisestä osiosta, joiden tarkoituksena on auttaa hahmottamaan ja ymmärtämään yksilöllisen jatkuvan oppimisen merkitystä muutostilanteessa. Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen toteuttama valmennus on suunniteltu yhteistyössä Keski-Pohjanmaan alueen koulutusta tuottavien tahojen ja kehitysorganisaatioiden kanssa.

– Muutosvalmennus soveltuu erityisen hyvin niille yrityksille, joille energiatuotannon murroksessa on haasteita siirryttäessä pois fossiilisista energialähteistä, toteaa Kaustisen seutukunnan aluekehittäjä Timo Pärkkä.

Lisäksi Pärkkä suosittelee osallistumista kaikille vihreän siirtymän mahdollisuuksista kiinnostuneille yrityksille ja ammattilaisille.
– Onhan Keski-Pohjanmaan maakuntaan tulossa tällä vuosikymmenellä useiden miljardien eurojen investoinnit, joihin kaikkiin toivottavasti mahdollisimman moni keskipohjalainen voi jättää oman kädenjälkensä.

Osallistu ajasta ja paikasta riippumatta

Seuraava askel -muutosvalmennus koostuu kolmesta erillisestä osiosta: 1) Tulevaisuuden mahdollisuudet, 2)Toimenpiteitä tulevaisuuden työllistymiseen ja työllistämiseen ja 3) Uudet kouluttautumismahdollisuudet ja henkilökohtainen uraohjaus.  Muutosvalmennus toteutetaan vuoden 2023 aikana siten, että osallistuminen on mahdollista joustavasti oman aikataulun mukaan. Valmennus käynnistyy Valmennustalo Virran pitämällä tilaisuudella 12.4.2023, johon on mahdollista osallistua reaaliaikaisesti paikan päällä yliopistokeskuksessa tai etänä Teamsilla. Muutosvalmennus on tämän jälkeen kokonaisuudessaan katsottavissa tallenteina.

Seuraava askel -muutosvalmennukseen osallistuminen edellyttää ilmoittautumista, jonka jälkeen valmennuksen videotallenteet ovat katsottavissa. Valmennus on osa Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen toteuttamaa MECCO-hanketta ja on kaikille avoin sekä maksuton.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen

Seuraava askel -muutosvalmennuksen sivuille ja ilmoittautumaan pääset tästä linkistä.

Lisätietoa valmennuksesta antaa Seppo Penttilä.

Mecco-hanke toteutetaan Euroopan sosiaalirahaston Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 rakennerahasto-ohjelman toimintalinjasta 4. Koulutus, ammattitaito ja elinikäinen oppiminen (ESR). Hankkeen päärahoittaja on Keski-Suomen ELY-keskus. Hanke toteutetaan Jyväskylän yliopiston Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen ja Vaasan yliopiston yhteishankkeena.

logot_vaaka_mecco.png