Rekrytoijat kiinnostuneita MBA -opinnoista

- MBA-opintojen viimeinen osio on tutkielma, jonka osallistujat tekevät kukin oman aikataulunsa mukaan ja siten myös saavat todistuksen kaikki eri aikaan. Jokaista valmistumista juhlistetaan ja nyt viimeisimpänä Tuula Rajaniemen (kuvassa) kanssa juotiin leivoskahvit ja ensi viikolla on vuorossa Suvi Päivärinnan kukitus, iloitsee koulutuspäällikkö Paula Kivinen Kokkolan yliopistokeskus Chydeniukselta.

Syksyllä yliopistokeskuksella alkava järjestyksessään jo seitsemäs MBA eli Master of Business Administration on johdon ja asiantuntijoiden täydennyskoulutusohjelma. Opinnot suoritetaan työn ohessa noin 2,5 vuodessa. Lähiopetuspäiviä on 2-3 kuukaudessa pääsääntöisesti Kokkolassa.

- Työelämä pitää meidät kiireisinä ja se on yksi syy miksi haluamme tarjota MBA-opintoja Kokkolassa. Omalla tai lähipaikkakunnalla tarjolla olevat opinnot eivät lisää matkustuspäiviä. Koulutus on rakennettu Vaasan yliopiston Levón-instituutin kanssa siten, että opintoihin voi tulla mukaan aina kun yksi neljästä osiosta on alkamassa, kertoo Kivinen.

MBA-ohjelma kehittää paitsi osallistujan henkilökohtaisia ominaisuuksia myös tukee koko organisaation toimintaa.

- Olen ollut MBA-koulutuksien kanssa tekemisissä 10 vuotta ja huomannut sellaisen muutoksen, että johto- ja esimiestehtävissä työskentelevät eivät enää mieti tekisinkö MBA:n, vaan milloin tekisin MBA:n. nygård.jpgNimitysuutisissa näkee usein meidän entisiä MBA-opiskelijoita. Yrityksissä tunnistetaan lisääntynyt osaaminen, halu ja taito viedä asioita eteenpäin. Eihän se MBA-titteli riitä, vaan opiskelun kautta saadun ymmärryksen kasvaminen ja soveltaminen oman organisaation toimintaan on se tärkein juttu, sitä arvostetaan, ne ihmiset halutaan pitää ja ne palkitaan esim. uusilla työtehtävillä.

Joni Nygård teki MBA-opinnot Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksella joitakin vuosia sitten.
- Rekrytoijat ovat olleet erityisen kiinnostuneita MBA -opinnoista ja niiden annista. Oman osaamisen kehittäminen ja innostus uuden oppimiseen ovat työnantajan kannalta aina positiivisia asioita, kertoo Nygård kokemuksistaan. Hän suosittelee koulutusta kaikille itsensä kehittämisestä kiinnostuneille, mielellään jo jonkin verran johtamiskokemusta omaaville sekä kokeneemmille esimiehille ja asiantuntijoille.

Lisätietoja:

Paula Kivinen

MBA Kokkola