19.04.2018

Mitä sirkkojen jälkeen? - tulevaisuuden proteiinilähteet

AgriBisnes II - tutkiva kehittäminen kilpailukyvyn edellytyksenä -hankkeen päätösseminaari.

Tervetuloa AgriBisnes II - tutkiva kehittäminen kilpailukyvyn edellytyksenä -hankkeen päätösseminaariin 4.5. klo 10.00!

MITÄ SIRKKOJEN JÄLKEEN? - tulevaisuuden proteiinilähteet

Tällä hetkellä keskusteluttaa sirkat, mutta mitä voisivat olla tulevaisuuden proteiinilähteet ja maatilayritysten elinkeinot? Tätä pohditaan Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksella ensi viikon perjantaina järjestettävässä AgriBisnes II - tutkiva kehittäminen kilpailukyvyn edellytyksenä -hankkeen päätösseminaarissa. Pääpuhujana seminaarissa on yliopistotutkija Antti Puupponen, joka työskentelee Jyväskylän yliopiston Food system studies –tutkimusryhmässä. 

Yritysvieraana seminaarissa on lohtajalainen startup-yritys MÖ Foods Oy. Toimitusjohtaja Annamari Jukkola kertoo yrityksensä liikeideasta valmistaa kasvipohjaisia maitotuotteita suomalaisista raaka-aineista.

Kaksivuotisen AgriBisnes II - tutkiva kehittäminen kilpailukyvyn edellytyksenä –‐koulutuksen tavoitteena on maatalousyritysten jatkuvuuden, kasvun sekä kannattavuuden tukeminen ja maatalousyritysten kehittäminen tulevaisuuden haasteita vastaavaksi. Koulutuskokonaisuuteen osallistui 10 Keski-Pohjanmaan alueella maatalouden parissa toimivaa yritystä, lisäksi yksittäisiin päiviin ja seminaareihin osallistui useita alueen yrittäjiä. 

AgriBisnes II on Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen, Vaasan yliopiston Levón-instituutin ja Keski‐Pohjanmaan aikuiskoulutuksen yhteistyössä toteuttama koulutus maatalousyrittäjille. Koulutusohjelmaa rahoittavat Pohjanmaan ELY‐keskus, Keski‐Pohjanmaa, Manner‐Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014‐2020.

Mitä sirkkojen jälkeen?

Aika: perjantai 4.5.2018 klo 10.00 – 12.30 (jatkuu yksityistilaisuutena 13.30 asti)

Paikka: Klippan-sali 2. kerros, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius 

10.00 Tervetulosanat / Jouni Ingalsuo, kenttäpäällikkö, MTK Keski-Pohjanmaa

10.10 Mitä sirkkojen jälkeen? – tulevaisuuden proteiinilähteet / Yliopistotutkija Antti Puupponen, Jyväskylän yliopisto, Food system studies –tutkimusryhmä

11.00 Kasviperäiset maitotuotteet / Annamari Jukkola, toimitusjohtaja, Mö Foods Oy

11.20 Kysymyksiä ja keskustelua, vetää Jouni Ingalsuo

11.45 Lounas, ravintola Loiste (omakustanteinen)

Seminaari on kaikille avoin ja maksuton.

Ennakkoilmoittautumiset: Anu Rantamäki

Linkki hankkeen sivuille.

Tulosta ohjelma alta.

flaijeri.jpg