Melkein maalissa!

Kokkolan yliopistokeskuksen ensimmäiset kauppatieteiden maisteriopiskelijat ovat graduja vaille valmiita. Tavoitteena on, että kaikki Vaasan yliopiston Liiketoiminnan kehittämisen maisteriohjelman opiskelijat valmistuvat vuoden 2020 kesään mennessä.

- Opinnoissa on yllättänyt työn ja tiedon määrä. Varoitteluista huolimatta ei voinut kuvitellakaan kuinka paljon työtä opinnot vaativat. Toisaalta itselle on tullut myös uutta tietoa ihan valtavasti, kertovat maisteriopiskelijat Niina Pudas, Ville Ylä-Jokisalo ja Miia Himanka.

Opinnot toteutetaan yhdistämällä verkko-opetusta ja lähiopetusta. Kaikki kolme opiskelijaa ovat tehneet opinnot töiden ohella.

Kauppatieteiden maisteriopiskelijoista enemmistö on Keski-Pohjanmaalta. Kokkolalaiset Niina Pudas (kuvassa oik.) ja Ville Ylä-Jokisalo sekä kalajokinen Miia Himanka ovat opiskelleet töiden ohessa ja tekevät gradunsa omalle työnantajalleen.

- Hyvin suunniteltu kokonaisuus on avuksi. Tästä konseptista valmistuu varmasti, jos vain pysyy kyydissä, kertoo Ville Ylä-Jokisalo.

- Ja aikuisen elämän haasteet on ymmärretty ja joustoa on tarvittaessa löytynyt, jatkaa Niina Pudas.

Yritysyhteistyöstä pöhinää

Kaikille kolmelle on ehtinyt kertyä työkokemusta ennen opintojen aloittamista ja pro gradu -tutkielmien aiheet löytyivät omalta työpaikalta.

- Työuran aikana kertyneen osaamisen myötä opintojen teorian hyödyntäminen käytäntöön on paljon helpompaa ja todella antoisaa. Opinnoista olen saanut erityisesti varmuutta strategiseen ajatteluun ja henkilöstön johtamiseen, kertoo Miia Himanka.

- Silmät on auennut ihan uusille asioille ja ajattelen eri tavalla työstä ja työtehtävistä, ymmärrän kokonaisuuden. Luen graduani varten kirjallisuutta ja olen ihan liekeissä, kun tiedän pääseväni soveltamaan teoriaa käytäntöön, sanoo Pudas.

Usea maisteriopintojen kurssi on jäänyt kolmikon mieleen positiivisesti ja niistä yhtenä Suorituksen johtaminen ja palkitseminen -opintokokonaisuus.

- Teimme yhteistyötä kolmen paikallisen yrityksen kanssa ja annoimme kehittämisehdotuksia heidän olemassa oleviin palkitsemisjärjestelmiin. Kyllä ryhmässä oli erilaista pöhinää ja innostuneisuutta, kun kyseessä oli oikeat yritykset ja tarpeet.