Liiketoimintaosaamisesta on hyötyä melkein alalla kuin alalla

Business expert -lyhytkoulutus alkaa maaliskuussa. Ilmoittaudu nyt liiketoimintaosaamista ja yleisiä työelämätaitoja nostaviin opintoihin. Koulutus on maksuton ja avoin kaikille opiskelutaustasta ja tulevista urasuunnitelmista riippumatta.

Kokkolassa on tarjolla koulutusta työuransa tai opintojensa suuntaa miettiville, sillä nyt voi ilmoittautua Business expert -koulutukseen.

– Tämä koulutus sopii tosi monenlaisille ihmisille, eikä mitään tiettyä koulutustaustaa vaadita. Sisällöt ovat käytännönläheisiä ja monipuolisia, ja lisäksi koulutusta räätälöidään jokaista osallistujaa varten niin, että se tukee omia tavoitteita ja tarpeita, kertoo koulutuspäällikkö ja kauppatieteiden yksikönjohtaja Paula Kivinen.

Napakan koulutuskokonaisuuden punainen lanka on liiketoimintaosaaminen. Sen rinnalla kulkee kuitenkin myös yleisten työelämätaitojen kerryttäminen.

– Tämä on maksuton, matalan kynnyksen koulutus. Mukaan voi tulla oppimaan täysin uusia asioita, tai päivittämään vanhoja tietoja, Kivinen kertoo.

– Tällaisen koulutuksen suorittaminen on yksi hyvä tapa nostaa kilpailukykyään työmarkkinoilla, riippumatta siitä mille alalle on suuntaamassa. Lisäksi se toimii hyvänä ponnahduslautana vaikkapa tutkinnon opiskelemiseen.

Business expertin 10 lähiopetuspäivän aikana käsitellään mm. kuluttamista, digitaalista markkinointia, asiakaskokemuksen johtamista ja palveluliiketoimintaa, talouden johtamista sekä työntekijöiden oikeuksia ja velvollisuuksia.

Koulutus järjestetään 7.3.–1.6. Tuona aikana osallistujat saavat monenlaista työelämässä kysyttyä tietoa ja taitoa. Koulutuksessa jokainen osallistuja saa henkilökohtaista ohjausta ja kukin osallistuja pääsee tekemään käytännön harjoituksena kehittämistyön sopivan yrityskumppanin kanssa.

Tartu maksuttomiin koulutuspalveluihin

Business expert – Liiketoimintaosaamisen koulutus (10 op) on OK Työmarkkinoilla -hankkeen ja Vaasan yliopiston järjestämä.paula_anu_mari.jpg

OK Työmarkkinoilla on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke, jossa yliopistokeskus on osatoteuttajana. Hankkeella tuetaan mm. Kokkolan seudun työllisyysasteen nostamista ja tarjotaan lyhyitä, osaamista uudistavia koulutuksia.

– Business expertin lisäksi meillä on paljon muitakin maksuttomia palveluita Kokkolan seudun kuntakokeilun asiakkaille ja työnhakijoille. On erilaisia koulutuksia, ja meiltä saa myös ohjausta ura- ja opintosuunnitteluun, kertoo suunnittelija Anu Rantamäki.

– Maksutonta tarjontaa on paljon, ja me autamme mielellämme sopivan koulutuksen valinnassa. Monet koulutukset ovat myös kokonaan verkossa, joten niitä voi suorittaa joustavasti omassa tahdissa. Meillä on esimerkiksi esimiestyön ja vuorovaikutustaitojen koulutuksia, toteaa suunnittelija Mari Harald.

Kivinen, Rantamäki ja Harald toimivat kaikki myös uravalmentajina osana hanketta.

Lisäksi yliopistokeskuksessa on tarjolla Jyväskylän avoimen yliopiston laaja eri alojen opintotarjonta, joiden joukossa on maksuttomia kursseja. Avoimen yliopiston opintojen perusteella on myös mahdollista hakeutua tutkinto-opiskelijaksi niin sanotun avoimen väylän kautta.

Ilmoittaudu nyt: