Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen Työkaluja koronasta selviytymiseen -seminaarisarja

Kesäkuussa verkossa käynnistyvä seminaarisarja tuo meidän ulottuvillemme huippuasiantuntijoita, joilla on sanottavaa koronakriisistä selviytymiseen. Lämpimästi tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen kauppatieteen yksikkö tarjoaa digitaalisen työkalupakin kohti post-koronaa. Seminaarisarjassa saamme tämän vuoden aikana vieraaksemme lukuisia johtamisen, talouden, viestinnän, markkinoinnin, yrittäjyyden ja rahoitusmarkkinoiden asiantuntijaa. He tarjoilevat raskaan sarjan työkaluja niin pk-yrityksille kuin julkisorganisaatioille, tuoden näkökulmia koronasta selviytymiseen.

–Seminaarisarja sai alkunsa ajatuksesta tarjota tutkimukseen perustuvaa, ajankohtaista tietoa niin Pohjanmaan toimijoille, kuin laajemmalti koronasta, varautumisesta ja taloudesta kiinnostuneille kuuntelijoille, toteaa yliopistokeskus Chydeniuksen kauppatieteen yksikön professori, Monika von Bonsdorff Vaasan yliopistosta.

Koronaepidemian vaikutukset yhteiskuntaamme ovat olleet merkittävämpiä kuin osasimme maaliskuun alussa odottaa. Eivätkä vaikutukset ole suinkaan ohi. Koronavirusaalto heijastuu jokaisen suomalaisen yrittäjän arkeen ja vaikuttaa kaikkien julkisten organisaatioiden toimintaan. Vaikutukset vaihtelevat organisaation koosta, toimialasta ja mukautumiskyvystä riippuen. Kaikkia yhdistää epätietoisuus poikkeuksellisen tilanteen kestosta ja vaikutuksista.

–Taloustieteet ovat koronakriisin keskiössä usealla tavalla. Tämä seminaari mahdollistaa meille tieteen ja koulutuskokemuksen viemistä käytäntöön ja samalla tarjoaa yliopistokeskus Chydeniuksen sidosryhmille ja alueen toimijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä kuuntelemaan ja keskustelemaan huippuasiantuntijoiden kanssa, kertoo kauppatieteen yksikönjohtaja Paula Kivinen.

Kesäkuussa alkavassa ja syksyllä jatkuvassa seminaarissa saadaan vastauksia seuraaviin kysymyksiin: Milloin koronavirus on selätetty? Kuinka ihmisten kulutustottumukset ovat muuttuneet ja kuinka mukaudumme aikaan koronan jälkeen? Mitä korona tarkoittaa johtajuudelle ja miten varmistan henkilöstöni hyvinvoinnin? Mitä mahdollisuuksia digitalisaatio tarjoaa? Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastauksia kauppatieteiden yksikön työkalupakista.

Tilaisuudet toteutetaan verkossa Zoom-alustalla. Kukin tilaisuus sisältää puolen tunnin alustuksen ja puoli tuntia varataan keskustelulle ja kysymyksille. Osallistuminen on kaikille maksutonta, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumisen. Tilaisuudet nauhoitetaan ja ne ovat katsottavissa Kokkolan yliopistokeskuksen sivuilla https://www.chydenius.fi/fi/kauppatieteet.
Ensimmäinen tilaisuus järjestetään 17.6.2020 klo 16–17.00. Ilmoittautumiset ja päivittyvä ohjelma löytyvät tapahtumasivulta.

Tervetuloa mukaan!


Ohjelma:

17.6.2020 klo 16–17.00 Organisaation varautuminen korona-skenaarioissa;
Mika Hannula Turun yliopiston vararehtori, Yliopistojen rehtorineuvoston korona-skenaarioryhmän puheenjohtaja
Moderaattori Jyväskylän yliopiston kehitysjohtaja Jarkko Pirkkalainen

KESÄTAUKO, SEMINAARIT JATKUVAT ELOKUUN LOPUSSA

• Koronan isku suomalaiseen talouteen
• Osaava ja hyvinvoiva ihminen kriisissä
• Koronaepidemia muuttaa nopeasti työn tekemisen tapoja
• Digitaalinen transformaatio markkinoinnissa
• Yrityksen strateginen ketteryys koronakriisissä
• Viestinnän monet vaatimukset kriisissä
• Jatkuva oppiminen ja korona
• Pienten yritysten osaamisen vahvistaminen ja ponnistaminen vahvempana liikkeelle poikkeusolojen jälkeen
• Rahamarkkinat ja sijoitustoiminta
• Covid-19 and implications for international business

 

Lisätietoja:

Monika von Bonsdorff, monika.von.bonsdorff@univaasa.fi, p. 040 5412524