Chydenius-seminaarin tausta-aineisto julki

Tämänvuotinen Chydenius-seminaari järjestetään lauantaina 7.8. klo 13–15.30 hybriditapahtumana, teemalla ”Osallistavat kaupungit – avaimena osallistavaan kasvuun?”. Tilaisuus on kaksikielinen ja simultaanitulkattu.

Chydenius-seminaarin tausta-aineistot on julkaistu tilaisuuden alla. Seminaari järjestetään lauantaina 7.8.2021.

Lataa aineisto tästä:

Kokkolan Chydenius-seminaari 2021 | Tausta-aineisto (pdf)

Tämä dokumentti muodostaa tausta-aineiston Kokkolan Chydenius-seminaariin 2021. Tähän tausta-aineistoon on saatu mm. Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajamaan tervehdys pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvistilta, Suomen oikeusministeriöltä ja kuntaliitolta, Suomen Akatemian rahoittamilta tutkimushankkeilta, Ahvenanmaan Pelastakaa lapset -järjestöltä sekä Pohjanmaan maakuntien maakuntajohtajilta.

Seminaari on avoin ja maksuton kaikille, mutta osallistujamäärä paikan päällä kaupungintalolla on tänä vuonna rajoitettu. Osallistuminen on mahdollista myös verkon kautta. Ilmoittautumisia pyydetään 5.8. mennessä: Ilmoittaudu nyt

Tänä vuonna Kokkolan Chydenius-seminaari järjestetään lauantaina 7. elokuuta. Teemana on ”Osallistavat kaupungit – avaimena osallistavaan kasvuun?”. Seminaari on osa Anders Chydenius-säätiön 20-vuotisjuhlavuotta, osa Demokratiaverkosto 21-hanketta ja osa Suomen puheenjohtajuutta Pohjoismaiden ministerineuvostossa. Demokratiaverkosto 21 –hanke on Suomen, Ruotsin ja Ahvenanmaan yhteinen. Siksi luvassa on pohjoismainen seminaari, jossa keskustellaan osallistavista kaupungeista avaimena osallistavaan kasvuun erityisesti Merenkurkun alueella.

Suomalaisia yhteiskunnallisia keskustelijoita ovat mm. EU-komissaari Jutta Urpilainen, Suomen eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtaja Joakim Strand ja Suomen Pankin pääjohtajana toiminut Erkki Liikanen ja Kokkolan kaupunginvaltuustoon puheenjohtaja Tiina Isotalus. Ruotsalaisia yhteiskunnallisia keskustelijoita ovat mm. entinen ulkoministeri Margot Wallström, eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Karin Enström ja EU:n alueiden komitean jäsen Åsa Ågren Wikström. Akateemista asiantuntemusta keskusteluun tuovat myös Vaasan yliopiston hallituksen puheenjohtaja Johnny Åkerholm, Uumajan yliopiston yliopistojohtaja Hans Wiklund, tutkijatohtori Hanna-Kaisa Pernaa Vaasan yliopistosta sekä projektitutkija Kenneth Nordberg Åbo Akademista.

Seminaarin pääjärjestäjinä ovat Kokkolan kaupunki, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius ja Anders Chydenius -säätiö. Kumppaneita ovat Pohjanmaan kauppakamari, Osuuskauppa KPO, Keski-Pohjanmaan Osuuspankki, Keskipohjanmaa-lehti – ja tänä vuonna myös Demokratiaverkosto 21, ulkoministeriö, oikeusministeriö ja Merenkurkun neuvosto.

Lisätietoja:

Juha Mustonen, asiamies
Puh. 040 356 3782
asiamies@chydenius.net