AgriBisnes III - utveckla ditt affärskunnande alkoi

Maatalousyrittäminen vaatii jatkuvaa kehittämistä

Kolmas AgriBisnes–koulutus toteutetaan ruotsin kielellä

Maanantaina alkoi AgriBisnes III – utveckla ditt affärskunnande -koulutus maatalousyrittäjille.

- Mahtavaa, että saatiin alueen ruotsinkielisille maatalousyrittäjille oma koulutus. Osallistujia on Närpiöstä Kokkolaan, iloitsee koulutuspäällikkö Paula Kivinen Kokkolan yliopistokeskus Chydeniukselta.

AgriBisnes-koulutus kehittää maatalousyrittäjien liiketoiminta- ja johtamisosaamista, edistää verkostoitumista ja parantaa maatilojen kilpailukykyä. Koulutuksen toteuttavat yhteistyössä Vaasan yliopisto, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius ja Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutus.

- Yksinkertaistaen tavoitteena on, että meillä on jatkossakin lähiruokaa ja maatalousyrityksiä. Koulutus tarjoaa tuoretta tietoa ja tutkimustuloksia liiketoiminnan eri osa-alueilta. Kouluttajat ovat pääsääntöisesti Vaasan yliopiston opettajia ja jokainen osallistuja soveltaa tietoa omaan yritykseensä.

Nyt alkanut AgriBisnes on kolmas samojen toimijoiden toteuttama koulutuskokonaisuus maatalousyrittäjille ja sen sisällössä on uutuutena mm. Lean ja kiertotalous.

- Yksi osa koulutusta on Lean-ajattelutavan vieminen omaan työhön. Leanissa pyritään turhuuden poistamiseen ja omien toimintatapojen järkeistämiseen ja maatalousyrittäminen vaatii jatkuvaa kehittämistä. Tämä osio erityisesti on kiinnostanut yrittäjiä etukäteen, kertoo Kivinen.

Kaksivuotinen AgriBisnes III -  koulutus toteutetaan ruotsinkielisenä ja lähipäiviä pidetään Kokkolassa, Vaasassa ja Pietarsaaressa. Koulutukseen valitut yritykset ovat Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueelta. Koulutus alkaa maanantaina, mutta hakua jatketaan niin kauan että ryhmän 15 osallistujapaikkaa on täynnä.                                             

Koulutusohjelmaa rahoittavat Pohjanmaan ELY‐keskus, Manner‐Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014‐2020.

Lisätietoja:

Paula Kivinen, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius, paula.kivinen@chydenius.fi, 040 5148751
Mikael Hallbäck, Vaasan , mikael.hallback@uva.fi, 029 449 8289
www.chydenius.fi/agribisnes