Kamerakynän pedagogiikka - ajattelua ja oppimista videokameralla, 2 pv

syksy 2020, Kokkola

Huom. Koulutus on siirretty koronavirusepidemian vuoksi toteutettavaksi ensi syksynä. Tiedotamme uudesta ajankohdasta myöhemmin.

Aika: syksy 2020

Paikka: Kokkolan yliopistokeskus Chydenius, Talonpojankatu 2 B, Kokkola

Tavoite:
Koulutuksessa tutustutaan pedagogisen mallin perusteisiin sekä käytännössä että teoriassa. Kysymys kamerasta ajattelun välineenä kytketään sekä elokuvateoriaan että nykyaikaiseen oppimiskäsitykseen. Osallistujat saavat valmiudet soveltaa pedagogiikkaa omassa työssään ja kouluttaa sitä edelleen kollegoille tai opiskelijoille.

Kohderyhmä: perusopetuksen luokan- ja aineenopettajat. Koulutukseen otetaan 24 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Koulutuksen sisältö:
Kamerakynän pedagogiikassa käytetään videokuvaamista monipuolisena oppimisen välineenä, joka suuntaa oppilaiden ajattelua, toimintaa ja vuorovaikutusta. Pienissä täsmällisissä kuvaustehtävissä tutkitaan, havainnollistetaan, todennetaan, tuotetaan,
ilmaistaan ja vuorovaikutetaan. Kamera on nopea ja helppo työväline – kuin kynä.

Toteutus ja työskentelytavat:
Lähiopetus kahtena päivänä  syksyllä 2020. Tarkka ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.
Työskentely on toiminnallista ja yksinkertaista. Laitteeksi käy tavallinen kännykkäkamera tai padi eikä videoita tarvitse ollenkaan editoida.
Useimmiten ne katsotaan parin kanssa suoraan kameran ruudulta. Työskentelyssä tvt ja monilukutaito integroituvat luontevasti opetukseen eri oppiaineissa ja luokka-asteilla. Tarvittavat välineet: älypuhelin tai tabletti

Kouluttaja:
Ismo Kiesiläinen, mediapedagogi ja yksi kamerakynän pedagogiikan kehittäjistä. Hän on kouluttanut menetelmää opettajille yli kymmenen vuoden ajan eri puolilla Suomea.

Koulutuksen hinta: Koulutuksen hinta on 150 € (netto 121 € + alv 29 €). Hinta sisältää opetuksen ja siinä jaettavan mahdollisen opetusmateriaalin.

Ilmoittautuminen 30.6.2020 mennessä sähköisellä lomakkeella.

Peruutusehdot:
Ilmoittautuminen opintoihin on sitova. Ilmoittautumisen voi perua maksutta koulutuksen viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka (ti 31.3.).
Jos ilmoittautuminen perutaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, laskutetaan koulutusmaksusta 50 %. Jos peruminen jää kokonaan tekemättä tai opiskelija keskeyttää opinnot niiden alettua, peritään koko koulutusmaksu. Ainoastaan lääkärintodistuksella osoitettu este voi olla pätevä syy maksusta vapautumiseen tai maksun pienentämiseen. Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksella on oikeus peruuttaa koulutus, mikäli ryhmäkoko jää liian pieneksi.

Lisätiedot: koulutussuunnittelija Terhi Kniivilä-Kupila, s-posti: terhi.kniivila-kupila@chydenius.fi, p. 040-5147 485