30.01.2018

Matikkaterapia auttaa – matematiikkavaikeuden tunnistaminen ja kuntoutus – Luotsi -koulutus (6 op)

Koulutuksen tavoite:
Koulutuksen tavoitteena on, että matematiikan opetusta antava erityisopettaja tai luokanopettaja oppii tunnistamaan ja kuntouttamaan matematiikkavaikeuksisia luokkien 1 - 6 oppilaita.

Kohderyhmä:
Koulutus on tarkoitettu erityisopettajille ja luokanopettajille. Koulutukseen otetaan 16 osallistujaa. 

Koulutuksen laajuus, toteutus ja työmuodot: 
Koulutuksen laajuus on 6 opintopistettä. Koulutus sisältää yhteensä 6 lähiopetuspäivää. Koulutuksen työmuotoina ovat luennot, harjoitukset, kirjallisuuteen perehtyminen, materiaalin valmistaminen, ohjaavat keskustelut, 1-2 oppilaan menestyksellinen kuntouttava opetus ja kuntoutuspäiväkirjan pitäminen

Edellytykset:

Kurssin osallistujilta edellytetään pitkäkestoista ja aktiivista sitoutumista opiskeluun ja valmiutta paneutua sekä etätehtäviin että kirjallisuuteen.

  1. Rehtorin puolto koulutukseen osallistumiseen. Mieluiten vielä alustava lupaus siitä, että opettajalla on koulutuksen jälkeen mahdollisuus tehdä MER-työtä omassa koulussa.
  2. Vähintään yksi vuosiviikkotunti, mieluiten 3 vuosiviikkotuntia tai säännöllinen tukiopetusmahdollisuus, koska osa opiskelua (40-80 tuntia) on oppilaan kuntouttavaa opettamista.
  3. Kurssilla tarvitaan ostettavia materiaaleja (n. 225-250 euroa/henkilö).
  4. Osa välineistä tehdään itse.

Koulutuksen sisältö:

  • Matematiikkavaikeuden diagnosoiminen                          
  • Matematiikkavaikeuden kuntoutus
  • Kuntoutuspäiväkirjan pitäminen  
  • Kirjallisuutta, referaatteja

Kouluttaja: matematiikkaterapeutti Marja Dräger.

Koulutuksen kustannukset
Koulutuksen hinta on 1600 euroa. (HInta sisältää arvonlisäveroa 309,68 €.) Koulutus sisältää opetuksen ja luentomateriaalin.Lisäksi kurssin aikana hankittavien materiaalien kustannukset ovat 225-250 euroa. Kurssimaksu voidaan jakaa eriin sopimuksen mukaan.  Kysy työnantajan mahdollista tukea koulutukseen.

 Lisätiedot ja ilmoittautumiset: koulutussuunnittelija Terhi Kniivilä-Kupila, puh. 040 – 5147 485,    email: terhi.kniivila-kupila@chydenius.fi tai verkkolomakkeella.