Opiskele varhaiskasvatuksen opettajaksi

Hae opiskelemaan varhaiskasvatusta Kokkolassa! Tarjoamme 75 opintopisteen opettajaopinnot, jotka antavat kelpoisuuden varhaiskasvatuksen opettajan tehtäviin. Seuraava haku on syksyn yhteishaku 1.–15.9.2021.

 

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa voit opiskella varhaiskasvatuksen opettajan kelpoisuuden tuottavat erilliset opinnot. Osa opinnoistamme vaatii aiempia kasvatustieteen opintoja, osa puolestaan työkokemusta kasvatusalalta.

Seuraava haku varhaiskasvatuksen opintoihin

Opintoihin voi hakea seuraavan kerran syksyn yhteishaussa 1.–15.9.2021. Hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi-palvelussa.

Aiemmat haut

Syksyllä 2021 alkavan varhaiskasvatuksen opettajakoulutuksen haku pidettiin kevään 2021 korkeakoulujen yhteishaussa 17.3.2021–31.3.2021.

Kyseeessä on valtakunnallinen 1000+ -hankkeeseen kuuluva monimuotokoulutus varhaiskasvatuksen tehtävissä toimiville.

Koulutus tuottaa kelpoisuuden varhaiskasvatuksen opettajan tehtäviin varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa. Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksessa toimiville: valituilla oli oltava vähintään 9 kuukautta työkokemusta varhaiskasvatuksen ammatillisista tehtävistä yksityisessä tai kunnallisessa päiväkodissa.

Hakijalla tuli myös olla ennen hakuajan päättymistä suoritettuna jokin näistä:

a) kelpoisuus varhaiskasvatuksen lastenhoitajan tehtäviin,

b) muu toisen asteen sosiaali- ja kasvatusalan koulutus tai

c) korkeakoulututkinto.

Lisäksi hakijalla tuli olla suoritettuna hyväksytysti suomalaisessa yliopistossa tai avoimessa yliopistossa suoritetut kasvatustieteen/kasvatustieteiden tai varhaiskasvatustieteen perusopinnot 25 op.

Avoimet yliopisto-opinnot ovat reitti kasvatustieteen opintoihin

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa on tarjolla Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston kasvatustieteiden opintoja. Voit suorittaa opintoja hyvin joustavasti omaan tahtiisi, etä- ja verkko-opintoina. Suoritustapoja ovat esimerkiksi oppimistehtävät, verkkokurssit ja verkkotentit. Kokkolassa on tarjolla myös lähiopetusta.

Ilmoittaudu vaikka heti, opintoihin on non-stop-ilmoittautuminen ympäri lukuvuoden – tervetuloa!