Opiskele luokanopettajaksi tiiviissä, yhteistoiminnallisessa aikuiskoulutuksessa

Opiskele Kokkolan aikuisille suunnatussa luokanopettajien kandi- ja maisteriohjelmassa. Aiempaa opettajakokemusta ei vaadita! Katso valintaperusteet ja hae 1.–15.9.2021 Opintopolussa.

Kokkolan luokanopettajien aikuiskoulutus on mukana syksyn yhteishaussa 1.–15.9.2021.

Oletko sinä yksi 45 uudesta luokanopeopiskelijastamme?

Opintopolku:

Luokanopettajan aikuiskoulutuksessa suoritetaan kasvatustieteen kandidaatin ja kasvatustieteen maisterin tutkinnot. Pelkän maisteritutkinnon suorittaminen on mahdollista, jos opiskelija on suorittanut aiemman soveltuvan yliopistotutkinnon. Koulutus antaa kelpoisuuden toimia opettajan esiopetuksessa sekä perusopetuksen 1.-6. luokilla. Suurin osa valmistuneista sijoittuu luokanopettajan tehtäviin.

Luokanopettajakoulutuksemme on suunnattu niille, joilla on ennestään suoritettuna vähintään 80 opintopisteen edestä yliopisto-opintoja. Sen sijaan opettajakokemusta emme nykyään vaadi. Siitä on kuitenkin hyötyä mahdollisessa esivalintapisteytyksessä.

Tarkat tiedot valintaperusteista ja hakumenettelystä löydät täältä: Valintaperusteet 2021

Syvennä ammatillista osaamistasi

"Koulutuksemme on ainutlaatuinen Suomessa."

Yliopistonopettaja Sirkku Lähdesmäki

Yliopistonopettaja KT Sirkku Lähdesmäki on työskennellyt Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa kasvatustieteiden yksikössä vuodesta 2014.

"Meidän koulutuksemme on luonteeltaan tiivis, joustava, yhteistoiminnallinen ja monipuolinen. Meille tullaan paljon erilaisista opetus- ja kasvatusalan tehtävistä, avoimen väylän kautta tai alanvaihtajana. Tällaista luokanopettajien aikuiskoulutusta ei ole muualla tarjolla."

Tässä koulutuksessa sinulla on lupa toden teolla keskittyä opintoihin.

Koulutus toteutetaan monipuolisissa oppimisympäristöissä ja siihen sisältyy useita käytännön harjoitteluja. Opinnot antavat valmiuksia ja taitoja tulevaisuuden kehittyvään opettajuuteen. Opinnot räätälöidään opiskelijan tausta ja aiemmin kerrytetty asiantuntijuus huomioiden.

"Koska koulutus on tarkoitettu aikuisopiskelijoille, joista monilla on jo kokemusta erilaisista opetusalan tehtävistä, koulutuksemme pääsee käyntiin vauhdikkaasti. Keskitymme syventämään opiskelijoiden ammatillista osaamista ja antamaan heille työkaluja suunnittelutaitojen ja yhteistoiminnallisen opettajuuden kehittämiseen. Meillä opiskellaan hyvin tiiviisti ja yhdessä – tässä ei ole kyse mistään yksin puurtamisesta!" kertoo Lähdesmäki.

 

Hae opintoihin yhteishaussa Opintopolun kautta. Tervetuloa opiskelemaan!

Lue lisää: