Aforismikorteista inspiraatiota opettajien arkeen

Tällä viikolla juhlittiin maailman opettajien päivää. Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen asiantuntijat ovat laatineet kaikkien opettajien vapaaseen käyttöön materiaaleja, jotka johdattavat pysähtymään opettajan työn merkityksellisyyden äärelle. Lataa aforismikortit omaan käyttöösi.

Yliopistokeskuksen opettajankouluttajat Merja Meriläinen ja Maarika Piispanen kirjoittivat joitakin vuosia sitten aforismikokoelman, johon he kiteyttivät keskeisiä opettajan ja oppilaan kohtaamisiin liittyviä ajatuksia.

Aforismit ovat olleet arvokas väline niin opettajien täydennyskoulutuksissa kuin kouluvierailuilla, joissa Meriläinen ja Piispanen ovat kokoelmansa ajatuksia hyödyntäneet. Aforismit ovat olleet hyvä lähtökohta keskusteluille siitä, kuinka merkityksellinen ja ainutlaatuinen ammatti opettajuus on.

Yksittäisiksi aforismikorteiksi muotoiltuna Meriläisen ja Piispasen työ on päässyt moneen kouluun arkiseen käyttöön, jossa kortit suuntaavat mielenmaisemaa arvostukseen ja kunnioitukseen. Aforismien tarkoitus on herkistää mieli kouluarjen kiireen keskellä siihen kaikista tärkeimpään, arvostavaan ja kunnioittavaan kohtaamiseen, joka kantaa ja vahvistaa ja saa jokaisen oppilaan tuntemaan itsensä ainutlaatuiseksi ja arvokkaaksi juuri sellaisena kuin hän on. 

Lataa tästä kortteja omaan käyttöösi:

Aarteen vartija.png Arvostava katse.png Epätäydellisyys rikkaus.png Ilon tekijä.png

Jokainen on jonkun lapsi.png Kauneus.png Kieli, jota käytämme.png Käsi kädessä.png

Laulu.png Näe kauneus.png Tuulen huminaa.png Tuulimylly.png

Unelmia ja haaveita.png