Tehtävät ovat monipuolisia ja tiedon soveltaminen käytäntöön on tärkeässä roolissa

Opiskelijana Chydiksellä -sarjassa opiskelijat kertovat millaista on opiskelu Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksella.

Muhoslainen Merja Hanhineva opiskelee varhaiskasvatuksen opettajaksi 1000+ monimuotokoulutuksessa. Ohjelman suoritettuaan hän saa Jyväskylän yliopiston myöntämän kasvatustieteen kandidaatin tutkinnon.

Mitä opiskelet ja miten päädyit opiskelijaksi?

Opiskelen varhaiskasvatuksen opettajaksi 1000+ monimuotokoulutuksessa. Olen työskennellyt pitkään lastenhoitajana varhaiskasvatuksessa ja jatko-opinnot ovat aika ajoin olleet mielessäni. Kuullessani varhaiskasvatuksen opettajan monimuotokoulutuksesta, totesin tämän olevan juuri se minulle tarkoitettu vaihtoehto ja päätin pyrkiä mukaan. Opintoja edeltävät kasvatustieteen perusopinnot avoimessa yliopistossa antoivat hyvin esimakua siitä, millaista opiskelu yliopistossa on ja vahvistivat päätöstä hakeutua opiskelemaan.

Mikä on aikuisopiskelussa parasta?

Aikuisopiskelussa parasta taitaa olla ajan kanssa kerrytetty motivaatio opiskeluun ja kokemuksen tuoma aiempi osaaminen, johon pystyy kiinnittämään opiskeltavia asioita.

Olen työskennellyt pitkään lastenhoitajana varhaiskasvatuksessa ja jatko-opinnot ovat aika ajoin olleet mielessäni.

Mikä on sinulle mieluisin opiskelutapa ja miksi?

Monimuotokoulutuksessa opinnot ovat pääosin etänä, joten itsenäistä opiskelua ja pienryhmätöitä on paljon. Itsenäinen opiskelu sopii minulle hyvin ja se on myös mahdollistanut opiskelun tässä elämäntilanteessa, jossa yhtälöön on sovitettava perhe ja työkin. Tehtäväkokonaisuudet ovat monipuolisia ja tiedon soveltaminen käytäntöön on tärkeässä roolissa, vaihtelevuus tukee oppimista ja pitää mielenkiintoa yllä.

Miten olet voinut hyödyntää opintoja työssäsi?

Opinnoissa on ollut useita tehtäviä, joiden toteutus tapahtuu omalla työpaikalla, joten opitut asiat siirtyvät suoraan käytäntöön. Se tukee mielestäni hyvin oppimista ja kehittää ammattitaitoa.

Opinnoissa on ollut useita tehtäviä, joiden toteutus tapahtuu omalla työpaikalla, joten opitut asiat siirtyvät suoraan käytäntöön.

Onko opiskelu vaikuttanut uraasi?

Ei vielä tässä vaiheessa. Opiskelu on tietenkin kehittänyt ammattitaitoani ja saanut miettimään tulevaisuutta.

Mitä haluat kertoa henkilölle, joka miettii opiskelujen aloittamista?

Haluaisin rohkaista kaikkia opiskelua pohtivia uskaltautumaan mukaan. Itse venytin opiskelun aloittamista useiden vuosien ajan, mikä näin jälkikäteen harmittaa. Toisaalta tuona aikana kerrytetty motivaatio on nyt niin vahva, että sen voimalla selvitetään kaikki haasteet.

Hae Kokkolan yliopistokeskuksen kevään yhteishaussa 15.3.-30.3.2023: