Useimmin kysytyt kysymykset

Tältä sivulta löydät meiltä useimmin kysyttyjä kysymyksiä, sekä vastaukset niihin. Mikäli et löydä vastausta sinua askarruttavaan kysymykseen, ole rohkeasti yhteydessä henkilökuntaamme!Kysymys: Opinto-oikeuteni on päättynyt, enkä kerennyt palauttaa tehtävää. Mitä teen?

Vastaus: Opiskelijan tulee suorittaa kaikki opintoihin kuuluvat tehtävät ja mahdollinen täydentäminen ja korottaminen opinto-oikeusaikana. Opinto-oikeusajan päätyttyä opiskelija ei voi enää työstää tehtäväänsä muutoin kuin ilmoittautumalla uudelleen jaksolle ja maksamalla opintomaksun.

Kysymys: Ilmoittauduin opintoihin ja sain laskun, mutta en pystykään aloittamaan opintoja. Miten toimin?

Vastaus: Opintoihin ilmoittautumisen voit perua ainoastaan kirjallisesti verkkolomakkeella ennen laskutusta tai viimeistään laskun alkuperäisenä eräpäivänä. Saat kuittauksen sähköpostiisi perumisesi vastaanottamisesta viikon sisällä. Peruutuksen voit tehdä myös laskutuksen jälkeen, mutta näissä tapauksissa opintomaksuja ei palauteta. Opintojen peruminen katkaisee opinto-oikeutesi.

Kysymys: Palautin oppimistehtävän eilen, milloin suoritus näkyy opintorekisterissäni?

Vastaus: Tulokset julkaistaan kahden viikon kuluessa siitä, kun opettaja on saanut suoritukset arvioitavakseen. Suoritukset tallennetaan rekisteriin viimeistään viikon kuluttua tulosten julkistamisesta. Saat tuloksesi suoraan henkilökohtaiseen sähköpostiisi (joidenkin oppiaineiden kohdalla poikkeuksia). Tulokset ovat nähtävillä myös avoimen yliopiston toimistossa.

Kysymys: Sain valmiiksi opintokokonaisuuden, mistä saan todistuksen?

Vastaus: Voit tilata meiltä arvosanatodistusta verkkolomakkeella.

Kysymys: Tarvitsen opiskelutodistuksen, mistä saan sen?

Vastaus: Voit tilata meiltä opiskelutodistusta verkkolomakkeella.

Kysymys: Tarvitsen opintosuoritusotteen, jossa näkyy mitä opintoja olen suorittanut tähän mennessä. Mistä saan sellaisen?

Vastaus: Voit tilata meiltä virallisen opintosuoritusotteen verkkolomakkeella.

Kysymys: Mistä saan JY:n käyttäjätunnuksen, jonka avulla pystyn lukemaan E-aineistoja ja pääsen kirjautumaan Moodleen?

Vastaus: Lue ohjeet JY:n käyttäjätunnuksen aktivoimiseen TÄÄLTÄ.