Useimmin kysytyt kysymykset

Tältä sivulta löydät meiltä useimmin kysyttyjä kysymyksiä, sekä vastaukset niihin. Mikäli et löydä vastausta sinua askarruttavaan kysymykseen, ole rohkeasti yhteydessä henkilökuntaamme!

Kysymys: Ilmoittauduin opintoihin ja sain laskun, mutta en pystykkään aloittamaan opintoja. Miten toimin?

Vastaus: Opintoihin ilmoittautumisen voit perua ainoastaan kirjallisesti verkkolomakkeella ennen laskutusta tai viimeistään laskun alkuperäisenä eräpäivänä. Saat kuittauksen sähköpostiisi perumisesi vastaanottamisesta viikon sisällä. Peruutuksen voit tehdä myös laskutuksen jälkeen, mutta näissä tapauksissa opintomaksuja ei palauteta. Opintojen peruminen katkaisee opinto-oikeutesi.

Kysymys: Tarvitsen opiskelutodistuksen, mistä saan sen?

Vastaus: Voit tilata meiltä opiskelutodistuksen verkkolomakkeella.

Kysymys: Palautin oppimistehtävän eilen, milloin suoritus näkyy opintorekisterissäni?

Vastaus: Tulokset julkaistaan kahden viikon kuluessa siitä, kun opettaja on saanut suoritukset arvioitavakseen. Suoritukset tallennetaan rekisteriin viimeistään viikon kuluttua tulosten julkistamisesta. Saat tuloksesi suoraan henkilökohtaiseen sähköpostiisi (joidenkin oppiaineiden kohdalla poikkeuksia). Tulokset ovat nähtävillä myös avoimen yliopiston toimistossa.

Kysymys: Mistä tiedän, kauanko opinto-oikeuteni on voimassa?

Vastaus: Kirjautumalla Proma -opintotietojärjestelmään voit tarkistaa opinto-oikeusaikasi sekä seurata opintosuorituksiasi. 

Kysymys: Opinto-oikeuteni on päättynyt, enkä kerennyt palauttaa tehtävää. Mitä teen?

Vastaus: Opiskelijan tulee suorittaa kaikki opintoihin kuuluvat tehtävät ja mahdollinen täydentäminen ja korottaminen opinto-oikeusaikana. Opinto-oikeusajan päätyttyä opiskelija ei voi enää työstää tehtäväänsä muutoin kuin ilmoittautumalla uudelleen jaksolle ja maksamalla opintomaksun.

Kysymys: Tarvitsen opintosuoritusotteen, jossa näkyy mitä opintoja olen suorittanut tähän mennessä. Mistä saan sellaisen?

Vastaus: Voit tilata meiltä virallisen opintosuoritusotteen verkkolomakkeella.

Kysymys: Sain valmiiksi opintokokonaisuuden, mistä saan todistuksen?

Vastaus: Voit tilata meiltä arvosanatodistuksen verkkolomakkeella.

Kysymys: Mistä saan JY:n käyttäjätunnuksen, jonka avulla pääsen kirjautumaan Moodleen ja pystyn lukemaan kirjaston E-aineistoja?

Vastaus: Lue ohjeet JY:n käyttäjätunnuksen aktivoimiseen TÄÄLTÄ.