Opinto-oikeuden jatkaminen

Mikäli opiskelijan opinto-oikeus on umpeutumassa ja hän haluaa suorittaa opinnot valmiiksi opinto-oikeutensa voimassaoloaikana, tulee viimeiset tentit suorittaa tai kirjalliset opintosuoritukset (oppimistehtävä tms.) palauttaa arvioitaviksi viimeistään opinto-oikeuden viimeisenä voimassaolopäivänä.

Opiskelija voi tarkistaa opinto-oikeuksiensa voimassaoloajat Proma -opintotietojärjestelmästä.

Opiskelijan tulee suorittaa kaikki opintoihin kuuluvat tehtävät ja mahdollinen täydentäminen ja korottaminen opinto-oikeusaikana. Opinto-oikeusajan päätyttyä opiskelija ei voi enää työstää tehtäväänsä muutoin kuin ilmoittautumalla uudelleen jaksolle ja maksamalla opintomaksun.

 

Opinto-oikeuden jatkaminen poikkeustapauksissa

Sairastapauksissa voimme tapauskohtaisesti ja harkinnanvaraisesti pidentää opinto-oikeusaikaa sairasloma-ajan keston verran. Voimme pidentää ainoastaan voimassaolevaa opinto-oikeusaikaa, emme valitettavasti voi jatkaa opinto-oikeusaikaa, joka on jo aiemmin päättynyt.

Näin ollen sairaslomalla opinto-oikeusaikanaan ollut opiskelija, jonka opinto-oikeus ei ole enää voimassa, on tervetullut opintoihin ilmoittautumalla joko kokonaisuuteen tai yksittäiselle jaksolle ja maksamalla opintomaksun.

Tietosuojasyiden vuoksi käsittelemme ainoastaan paperimuodossa toimitettuja dokumentteja. Palautamme dokumentit heti asian ratkaisun jälkeen. Sihteeri ilmoittaa sinulle mahdollisen opinto-oikeusajan uuden keston. Toimita koulutuspäällikkö Sari Lehdolle kirjepostitse selvitys tilanteestasi ja opinto-oikeuden jatkamisesta sekä lääkärintodistus. 

Toimitusosoite:
Koulutuspäällikkö Sari Lehto
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius/Avoin yliopisto
PL 567
67701 Kokkola