Tietoa toiminnan muutoksista kesällä ja syksyllä 2021

Avoimen yliopiston toimintakäytänteet muuttuvat kesän ja syksyn aikana. Kesäkuun alusta alkaen muutos näkyy ilmoittautumisen tavassa, syksyllä ulottuvillasi on paljon uutta.

Avoimessa voit edelleen suorittaa yksittäisiä opintojaksoja tai tähdätä laajempaan opintokokonaisuuteen, joka koostuu tietyistä jaksoista. Opiskele joustavasti etänä, oman aikataulusi mukaan. Tutustu uusiin toimintatapoihimme:

Ilmoittautuminen opintojaksokohtaisesti 1.6. alkaen

Opintokokonaisuuksiin ilmoittautuminen päättyy 31.5.2021. Kesän aikana opiskelijat eivät enää ilmoittaudu opintokokonaisuuteen, vaan yksittäisille opintojaksoille. Kun tähtäät opintokokonaisuuteen, tarkista siihen kuuluvat opintojaksot sekä niiden tiedot verkkosivuiltamme ja Opintopolusta, ja ilmoittaudu jaksolle sinulle sopivassa aikataulussa. Opintojen hinta on kaikissa opinnoissa 15 euroa / opintopiste ja opintoihin ilmoittaudutaan lukukauden loppuun saakka Promassa.

Opintojaksokohtainen ilmoittautuminen mahdollistaa opiskelun joustavasti oman aikataulusi mukaan. Jokaisella opintojaksolla on tietty opinto-oikeusaika, jonka kuluessa jakso opiskellaan. Ilmoittautuminen opintojakso kerrallaan mahdollistaa myös sen, että voit palata täydentämään keskeneräistä opintokokonaisuutta itsellesi sopivana hetkenä.

Lähes kaikissa oppiaineissa on tarjolla itsenäisesti suoritettavia opintojaksoja myös kesällä. Tutustu kesäopintojen tarjontaamme.

Syksyn opintojen suunnittelu alkaa kesäkuussa

Opintojaksokohtainen ilmoittautuminen jatkuu myös uuden lukuvuoden alkaessa syksyllä. Edelleenkin opintoja on tarjolla ympäri vuoden ja niihin voi ilmoittautua monissa oppiaineissa lähes jatkuvasti. Opintotarjontaamme tulee myös uutta opiskeltavaa. Lukuvuoden 2021-2022 opintotarjonta julkaistaan kesäkuussa.

Kun tarvitset tukea opintojen suunnitteluun, olemme apunasi. Opintosihteerit vastaavat käytännöllisissä kysymyksissä, oppiaineiden vastuuopettajat kutakin oppiainetta ja sen opintoja koskevissa kysymyksissä. Jos opiskelet tutkintotavoitteisesti, opintoneuvojamme on sinua varten.