Säh­köi­nen tun­nis­tautu­mi­nen käyt­töön

Säh­köi­sen tunnistautumisen käyttöönotto yliopistokeskuksessa

Jyväskylän yliopisto ja siten myös Kokkolan yliopistokeskus ottaa käyttöön opiskelijoiden sähköisen tunnistamisen. Tunnistautuminen tehdään verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Käyttöönotto tapahtuu vaiheittain.

Uudet opiskelijat
Mikäli sinulla ei ole aktiivista JY:n käyttäjätunnusta, saat vuorokauden sisällä ilmoittautumisestasi sähköpostilla ohjeet käyttäjätunnuksen aktivointiin. Tunnuksella pääset esimerkiksi Moodleen, yliopiston kirjaston E-aineistoihin, Office365-pakettiin ja yliopiston verkkokauppaan (SPSS -lisenssi).

Lisätietoja: https://www.chydenius.fi/fi/avoin-yliopisto/opiskelu/tietojarjestelmat/identiteetin-ja-paasynhallinta

Opiskelijat, joilla on tai on ollut opinto-oikeus
Nykyisten opintojen suorittaminen tapahtuu opiskelijan nykyisellä käyttäjätunnuksella. Sähköinen tunnistaminen otetaan tältä osin käyttöön myöhemmin syksyn 2018 aikana, jonka jälkeen kaikkien opiskelijoiden tulee tunnistautua voidakseen jatkaa JY:n tietojärjestelmien käyttöä.

Mikäli olet ilmoittautunut jo aiemmin, mutta et ole käyttänyt tunnustasi, rekisteröidy osoitteessa https://account.jyu.fi/register

Tunnistautuminen opiskelijapalveluiden avulla
Sähköisen tunnistamisen käyttöönoton alkuvaiheessa opiskelijat, joilla ei ole mahdollisuutta sähköiseen tunnistautumiseen, voivat rekisteröityä OMA - omien tietojen hallinnassa ja käydä myöhemmin syksyllä 2018 tunnistautumassa avoimen yliopiston opiskelijapalveluissa tai yhteistyöoppilaitoksessamme. Suosittelemme kuitenkin mahdollisuuksien mukaan verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen hankkimista.

Lisätietoja antaa Jyväskylän yliopiston IT-palvelut, palvelupiste@jyu.fi tai puh. 014 860 3600. Tarvittaessa voit kysyä lisätietoja myös järjestelmäsuunnittelija Tuomas Palosaarelta