Opiskelijatarina: Unelmat todeksi avoimessa

Onko sinulla haaveena saada korkeakoulututkinto? Minulla on. Unelmani korkeakoulututkinnosta jäi kuitenkin toteuttamatta 20 vuotta sitten, kun ylioppilaslakin saatuani suuntasin nokan kohti Espanjaa. Tarkoituksenani oli viettää yksi välivuosi ja palata Suomeen opiskelemaan, mutta niin ei käynytkään vaan jäin Aurinkorannikolle. Unelma korkeakoulututkinnosta vaihtui auringon lämpöön ja hiekkarantoihin.

Olen työskennellyt kaikki nämä vuodet koulunkäyntiavustajana ja nauttinut suunnattomasti työstäni koulumaailmassa, mutta koskaan en luopunut unelmastani saavuttaa korkeakoulututkintoa. Lopulta Kokkolan avoin yliopisto avasi minulle mahdollisuuden saavuttaa pitkäaikaisen unelmani, korkeakoulututkinnon. Verkkoluentojen, oppimistehtävien ja verkkotenttimahdollisuuksien avulla olen saanut opintoni etenemään vauhdilla. Olen opiskellut pääasiassa itsenäisesti kotikoneellani verkossa, mutta esimerkiksi varhaiskasvatustieteen proseminaarityötäni edistin kuukausittaisilla ryhmätapaamisilla.

Opiskelu on ollut todella antoisaa ja mielenkiintoista. Olen saanut Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen avoimessa yliopistossa todella korkeatasoista opetusta ja ammattitaitoista ohjausta opintoihini. Opintosihteerit, opinto-ohjaaja ja yliopisto-opettajat ovat aina vastanneet opintojani koskeviin kysymyksiin todella ripeästi. Myös oppimistehtävien ja verkkotenttien kannustavat arvioinnit olen saanut aina nopeasti, joiden innoittamana olen ottanut kursseja lisää. Opintopisteet ovat siirtyneet hyväksytyn suorituksen jälkeen välittömästi opintorekisteriotteelle. Opintorekisteriotetta on ollut mukava ihailla ja se on antanut uutta opiskeluintoa.

Avoimen yliopiston opinnot ovat avartaneet ajatteluani monella tapaa. Opinnot ovat vahvistaneet ammatillista osaamistani ja edesauttaneet minua myös etenemään työurallani. Kun aloitin opintoni, työskentelin koulunkäyntiavustajana. Suoritettuani varhaiskasvatustieteen aineopinnot, sain työn lastentarhanopettajana. Ja erityispedagogiikan aineopintojen valmistumisen jälkeen minulle tarjoutui työ erityislastentarhanopettajana.

Kaikki nämä opintojeni aikana tulleet onnistumisen kokemukset ovat olleet hienoja elämyksiä, jotka ovat motivoineet minua oppimaan lisää. Kokkolan avoimen yliopiston opinnot ovat tarjonneet minulle opintopolun alempaan korkeakoulututkintoon ja nyt mahdollisuuden jatkaa myös ylempään korkeakoulututkintoon.

Voin suositella lämpimästi kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen avoimen yliopiston opintoja. Vaikka monesti työn, perheen ja opiskelujen yhteensovittaminen voi tuntua raskaalta, sitä sen ei kuitenkaan tarvitse olla. Itse viiden lapsen työssäkäyvänä äitinä olen saavuttanut kolmessa vuodessa yli 200 opintopistettä. Viides lapseni syntyi näiden opintojen aikana, joten vauva-arkikaan ei ole estänyt opintojen etenemistä, päinvastoin äitiyslomani aikana opintopisteitä kertyi entistä enemmän. Kaunis kiitos tästä kuuluu miehelleni, joka on kärsivällisesti hoitanut lapsia ja kotia opintojeni aikana ja kannustanut minua opinnoissani eteenpäin. Suosittelen lämpimästi aloittamaan opiskelun avoimessa yliopistossa jo tänään, älä jätä unelmien saavuttamista huomiselle.

Kristiina Lindström
Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen avoimen yliopiston opiskelija