Onnea ahkerille opiskelijoillemme!

Opiskelijamme saivat vuonna 2018 aikaan hurjan määrän opintopisteitä. Avoimen väki onnittelee lämpimästi todella hienoista suorituksista!

Kaikkein eniten opintoja, 65 op, kertyi Maria Kuittiselle. Maria Kuittisen opinnot etenivät tehokkaasti, sillä Maria aloitti erityispedagogiikan perusopinnoista vuoden alussa ja jatkoi samaa vauhtia vielä aineopintoihin. Vuoden lopussa tehtynä on siten erityispedagogiikan perus- ja aineopintokokonaisuudet ja niiden lisäksi hyvälle alulle ehtineet varhaiskasvatuksen opinnot.

Julia Sämpi opiskeli vuoden aikana kasvatustieteen perusopinnot, sosiaalityön perusopintoja sekä viestintäopintoja. Aiemmin Julia on ehtinyt jo perehtyä mm. nuorisotutkimukseen.

Janne Pöntisen opinnot sisälsivät aikuiskasvatuksen perusopinnot ja sosiaalityön perusopinnot. Kahden perusopintokokonaisuuden lisäksi Janne oli ehtinyt opiskelemaan viestintä- ja kieliopintoja. Sosiaalityön aineopinnot on jo myös ehditty aloittaa syksyn aikana.

Suuren opintopistemäärän suorittaminen työn ohella vaatii suunnitelmallisuutta, hyvää motivaatiota ja erilaisia etäopiskelun muotoja. Opettajien ja opintoneuvojan apu sekä muut tukiverkostot ovat myös keskeisessä roolissa, kun samaan aikaan edistetään opintoja ja mahdollisesti hoidetaan työtä, perhettä ja harrastuksia. Elämäntilanteet toki vaihtelevat ja joskus tulee aikoja, jolloin opinnot etenevät hitaammin. Joustavat opiskelumahdollisuudet ja mahdollisuus suorittaa opintokokonaisuuksia jakso kerrallaan auttavat kuitenkin rytmittämään opintoja muun elämän oheen.

Avoimen opinnot voi aloittaa milloin tahansa. Parasta aikaa ilmoittautuminen on käynnissä  Liikuntapsykologian opintoihin. Lisäksi mm. kasvatustieteellisten aineiden ja sosiaalityön opintoihin on mahdollista ilmoittautua ympäri vuoden.

Opiskelun iloa toivottaen,
Avoimen väki