Tiedote kirjaston käytänteistä

Kirjaston kokoelmat ovat muuttaneet Centria-ammattikorkeakoulun Talonpojankadun kampuksen tiloissa olevaan kirjastoon. Kirjojen saaminen hyllyyn kestää jonkin aikaa, mutta se pyritään tekemään mahdollisimman nopeasti, jotta kirjojen lainaaminen saadaan jatkumaan normaalisti. Yliopistokeskuksen ja Centria-ammattikorkeakoulun yhteinen kirjasto palvelee myös avoimen yliopiston opiskelijoita.

Voit etsiä kirjoja Centria-finnasta https://centria.finna.fi. Lainaukseen tarvitset Centrian kirjastokortin. Centria-kirjasto hoitaa myös kaukopalvelun.

Asiakastiedot eivät valitettavasti siirry automaattisesti uuteen järjestelmään, joten jos asiakastiedot eivät ole kirjaston tietokannassa, lisätään ne asioidessasi kirjastossa. Aineistojen laina-aika on 14 vrk. Asiakas on vastuussa kirjastokortillaan lainatusta aineistosta.

Lainaus ja palautus tapahtuvat automaateilla, jotka ovat kirjaston tiloissa. Lainausautomaatteja on kaksi ja palautushyllyjä (joka on siis automaatti myös) yksi. Myös varaukset voidaan noutaa itsepalveluna. Varausten noutotunnus on kirjastokortin numero.  Lainatessa tarvitaan kirjastokorttia, joka löytyy myös Centria-Finna –palvelusta ja on helppokäyttöinen vaihtoehto, jos puhelin on aina mukana, vaikka kortti ei olisikaan. Tästä voit kysyä neuvoa kirjaston asiakaspalvelusta.

Asiakaspalvelun aukioloajat näet kätevästi centria.finna.fi –osoitteesta. Lainaus ja palautusasioita voi hoitaa myös asiakaspalveluajan ulkopuolella aina, kun Centrian ovet ovat avoinna.

Jyväskylän yliopiston kirjaston e-kirjat ja e-lehdet löydät edelleen Jykdokista https://jyu.finna.fi/. Elektronisten aineistojen käyttöön saat tarvittaessa apua yliopistokeskuksesta: puh.  040 8054430, sähköposti kirjasto@chydenius.fi

Kurssikirjoja kannattaa etsiä oman paikkakunnan kaupungin kirjastoista ja muista esim. oppilaitosten kirjastoista.