Avoimen yliopiston syksy 2019

Avoimen yliopiston uusi, syksyn 2019 opintotarjonta on julkaistu yliopistokeskuksen verkkosivuilla! Opintoihin ilmoittautuminen avataan 1.8.

Tarjonnassa ovat mukana sekä tutut suosikit, että muutamat melko uudet tulokkaat. Suosituimpiin oppiaineisiin lukeutuvat kasvatustieteelliset aineet, psykologia sekä sosiaalityö ovat mukana tavalliseen tapaan. Musiikkiterapia, jonka opintoja on joka toinen vuosi tarjolla, löytyy ohjelmasta ensi syksynä. Myös edelliskierrosten uutuudet, liikuntapsykologia ja väkivaltatutkimus, alkavat jälleen. Ensimmäisenä vuonna suuren suosion saavuttanut Pätevä Pomo on tulossa uudelleen toteutukseen.

Yhä useampi opiskelijoista etenee avoimen yliopiston kautta joko Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen tarjoamiin maisteriopintoihin, tai Jyväskylän yliopistoon tutkintoa suorittamaan. Myös ilman opiskelupaikkaa jääneet nuoret ovat löytäneet avoimen yliopiston mahdollisuudet. Lisäksi uuden lukiolain myötä yhä useamman lukiolaisen tutkinto sisältää myös korkeakouluopintoja.

Tutkintotavoitteisten opiskelijoiden valitsemia oppiaineita ovat useimmiten sosiaalityö, kasvatustiede ja tietotekniikka, joita voi opiskella Kokkolassa maisteriksi saakka. Lisäksi monet erityispedagogiikan, varhaiskasvatuksen ja psykologian opiskelijoista aloittavat opintonsa Kokkolassa ja hakeutuvat sitten tekemään tutkintonsa loppuun Jyväskylään.