Kokkolan yliopistokeskus Chydenius ja KIP Service aloittavat koulutusyhteistyön

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen kasvatustieteiden yksikkö ja Kokkolan suurteollisuusalueella teollisuuden kumppanina toimiva KIP Service ovat aloittamassa koulutusyhteistyön. Keväällä järjestettävä ”Innosta oppimaan – tee siitä oma ja yrityksen kilpailuetu!” -koulutuskokonaisuus suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä Kokkolan yliopistokeskuksen, KIP Servicen, Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston ja markkinointitoimisto Aava & Bangin kanssa.

– Kokkolan alueelle on kaavailtu todella mittavia investointeja lähivuosille. Kasvutilanteessa henkilöstön osaamisen varmistaminen ja osaavan työvoiman saatavuus on ratkaisevaa. Verkostomainen toimintatapa tässä tilanteessa on tärkeää ja tulevaisuudessa varmasti näemme koulutusyhteistyötä lisää, sanoo Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen johtaja Marko Aittola.

– Yliopisto-opintojen suorittaminen osana työssä tarvittavaa täydennyskoulutusta on ainutlaatuinen pilotti myös kansallisella tasolla, kertoo Aittola.

Kokkola Industrial Parkin (KIP) alueella toimivien yritysten henkilökunnalle räätälöity koulutus antaa työkaluja työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen. Koulutukseen osallistuneilla on mahdollisuus saada Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston myöntämänä kolme opintopistettä yliopisto-opintoja.

– Yliopisto-opintojen suorittaminen osana työssä tarvittavaa täydennyskoulutusta on ainutlaatuinen pilotti myös kansallisella tasolla, kertoo Aittola.

Koulutusta yritysten avainhenkilöille

Kevään koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka ohjaavat työssään muita. Kouluttajat, perehdyttäjät ja lähiesihenkilöt ovat yrityksen avainhenkilöitä, jotka siirtävät strategian mukaisia hyviä käytänteitä, asenteita ja osaamista eteenpäin organisaatioissa. Koulutukseen osallistuvat oppivat ymmärtämään erilaisia oppijoita sekä osaavat tukea ja ohjata oppimista oikeita työkaluja käyttäen. Tarve koulutuksen järjestämiseen lähti KIP Serviceltä.

– Koulutuksen sisältö on ajankohtainen ja hyödynnettävissä alasta riippumatta, ja pilotista saatujen kokemusten myötä koulutuksen laajentaminen on mahdollista. Aikomuksena on myös tutkia koulutuspilottia ja kehittää konseptia, kertoo yliopistonlehtori Minna Maunula yliopistokeskuksen kasvatustieteiden yksiköstä.

Koulutuksen aikataulu ja sisällöt:

Innosta oppimaan – tee siitä oma ja yrityksen kilpailuetu!

  • Oppimisen supervoima 15. ja 22.2.2023 
  • Ajattelu on taitolaji 15. ja 22.3.2023 
  • Kouluttajan vaikuttava viestintä 12. ja 19.4.2023 

Lisätietoja koulutuksesta, osallistumismaksut ja ilmoittautumiset: KIP Service/Innosta oppimaan

Katso tästä koulutuksen tarkempi sisältö.

Lisätietoa:

Minna Maunula, yliopistonlehtori, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Jonas Sandlin, koulutuspäällikkö, KIP Service, jonas.sandlin@kipservice.fi, 010 505 9543