Aikuiskoulutukselle edelleen tilausta - Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen hakijamäärät pysyvät tasaisena

Keskiviikkona päättyneessä korkeakoulujen syksyn yhteishaussa Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen koulutuksien hakijamäärät pysyivät edellisten vuosien tasolla. Kokkolan yliopistokeskuksen hakukohteet olivat tietotekniikan maisteriohjelma, luokanopettajien aikuiskoulutuksen kandidaatti- ja maisteriohjelma sekä erilliset varhaiskasvatuksen tehtäviin ja esiopetukseen ammatillisia valmiuksia antavat opinnot.

Kahdesti vuodessa haettavaan Tietotekniikan maisteriohjelmaan on aloituspaikkoja syksyn haussa kymmenen. Hakijoita syksyllä oli 38, joista ensisijaisia hakijoita 30. Koulutus johtaa Jyväskylän yliopiston myöntämään filosofian maisterin tutkintoon. Tietotekniikan opinnot on Kokkolassa suunniteltu siten, että opiskelu on mahdollista täysin etänä ja työn ohessa. Tästä joustavasta mallista on vankka kokemus jo vuosien ajalta.

- Ensisijaisten hakijoiden määrä pysyi viimevuotisella tasolla, mikä on tärkeä asia. Hyvin onnistuneen kevään haun kanssa meillä on 4,5-kertainen määrä hakijoita aloituspaikkoihin nähden, sanoo tietotekniikan professori Ismo Hakala.

Myös luokanopettajien yli 30 vuotta toimineelle aikuiskoulutukselle on edelleen tilausta ja hakijamäärä pysyi edellisten vuosien tasolla. Tänä syksynä 45 opiskelijan aloituspaikkaa tavoittelee 139 hakijaa. Koulutus on suunnattu erityisesti avoimen yliopiston väylää hyödyntäville, alaa vaihtaville sekä opetus- ja kasvatusalalla uudelleen suuntautuville opiskelijoille. Koulutus johtaa kasvatustieteen kandidaatin ja maisterin tutkintoihin sekä luokanopettajan kelpoisuuteen.

Varhaiskasvatuksen opettajista on valtakunnallisesti suuri pula ja yliopistokeskuksella on erilaisia opiskeluväyliä varhaiskasvatuksen ammattilaiseksi tähtääville. Nyt syksyllä haussa olleet erilliset varhaiskasvatuksen tehtäviin ja esiopetukseen ammatillisia valmiuksia antavat opinnot toteutetaan yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa ja haku sujui odotetusti. Keväällä 2023 alkavaan koulutukseen valitaan 10 opiskelijaa. Erilliset varhaiskasvatuksen tehtäviin ja esiopetukseen ammatillisia valmiuksia antavat opinnot tuottavat yhdessä aiemman kasvatustieteen tutkinnon kanssa kelpoisuuden varhaiskasvatuksen opettajan ja esiopettajan tehtäviin.

Lisätietoja: Tietotekniikan professori Ismo Hakala p. 040 7518089
Lisätietoa: Kasvatustieteen yliopistonlehtori Minna Maunula p. 040 8054 424
Lisätietoja: Kasvatustieteen yliopistonopettaja Essi Korkeaniemi p. 050 4330067