Mitä sirkkojen jälkeen? - tulevaisuuden proteiinilähteet
Tervetuloa AgriBisnes II - tutkiva kehittäminen kilpailukyvyn edellytyksenä -hankkeen päätösseminaariin 4.5. klo 10.00!
MITÄ SIRKKOJEN JÄLKEEN? - tulevaisuuden proteiinilähteet
Tällä hetkellä keskusteluttaa sirkat, mutta mitä voisivat olla tulevaisuuden proteiinilähteet ja maatilayritysten elinkeinot? Tätä pohditaan Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksella ensi viikon perjantaina järjestettävässä AgriBisnes II - tutkiva kehittäminen kilpailukyvyn edellytyksenä -hankkeen päätösseminaarissa. Pääpuhujana seminaarissa on yliopistotutkija Antti Puupponen, joka työskentelee Jyväskylän yliopiston Food system studies –tutkimusryhmässä.
Yritysvieraana seminaarissa on lohtajalainen startup-yritys MÖ Foods Oy. Toimitusjohtaja Annamari Jukkola kertoo yrityksensä liikeideasta valmistaa kasvipohjaisia maitotuotteita suomalaisista raaka-aineista.
Kaksivuotisen AgriBisnes II - tutkiva kehittäminen kilpailukyvyn edellytyksenä –‐koulutuksen tavoitteena on maatalousyritysten jatkuvuuden, kasvun sekä kannattavuuden tukeminen ja maatalousyritysten kehittäminen tulevaisuuden haasteita vastaavaksi. Koulutuskokonaisuuteen osallistui 10 Keski-Pohjanmaan alueella maatalouden parissa toimivaa yritystä, lisäksi yksittäisiin päiviin ja seminaareihin osallistui useita alueen yrittäjiä.
AgriBisnes II on Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen, Vaasan yliopiston Levón-instituutin ja Keski‐Pohjanmaan aikuiskoulutuksen yhteistyössä toteuttama koulutus maatalousyrittäjille. Koulutusohjelmaa rahoittavat Pohjanmaan ELY‐keskus, Keski‐Pohjanmaa, Manner‐Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014‐2020.
Mitä sirkkojen jälkeen?
Aika: perjantai 4.5.2018 klo 10.00 – 12.30 (jatkuu yksityistilaisuutena 13.30 asti)
Paikka: Klippan-sali 2. kerros, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
10.00 Tervetulosanat / Jouni Ingalsuo, kenttäpäällikkö, MTK Keski-Pohjanmaa
10.10 Mitä sirkkojen jälkeen? – tulevaisuuden proteiinilähteet / Yliopistotutkija Antti Puupponen, Jyväskylän yliopisto, Food system studies –tutkimusryhmä
11.00 Kasviperäiset maitotuotteet / Annamari Jukkola, toimitusjohtaja, Mö Foods Oy
11.20 Kysymyksiä ja keskustelua, vetää Jouni Ingalsuo
11.45 Lounas, ravintola Loiste (omakustanteinen)
Seminaari on kaikille avoin ja maksuton.
Ennakkoilmoittautumiset: Anu Rantamäki
Linkki hankkeen sivuille.
Tulosta ohjelma alta.