Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Mikko Luoma aloitti tutkimusjohtajana Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa

tekijä: Anu Rantamäki Viimeisin muutos tiistai 07. huhtikuuta 2015, 15.18

Mikko LuomaKauppatieteiden tohtori, dosentti Mikko Luoma on aloittanut tutkimusjohtajan tehtävässä Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa 1. elokuuta. Tehtävä kuuluu Vaasan yliopiston kauppatieteelliseen tiedekuntaan ja sen ala on liiketaloustiede, erityisesti liiketoiminnan kehittäminen. Kyseessä on ensimmäinen Vaasan yliopiston tehtävä, joka sijoittuu Kokkolan yliopistokeskus Chydeniukseen.

Kannuslainen Mikko Luoma (47 v) on suorittanut kauppatieteiden maisterin tutkinnon vuonna 1990 ja työskennellyt siitä lähtien yrityselämän palveluksessa, muun muassa tiedotus- ja koulutustehtävissä Outokummun sinkkitehtaalla Kokkolassa sekä henkilöstöjohtajana ensin Outokumpu Oyj:n ja myöhemmin Metso Oyj:n konserninjohdossa. Vuodesta 2004 lähtien hän työskenteli Johtamistaidon Opisto JTO:n toimitusjohtajana.

VY logo 2014Luoma väitteli tohtoriksi Vaasan yliopistosta vuonna 2000 ja sai dosentin arvon vuonna 2007. Hänen tutkimusintressinsä liittyvät erityisesti strategiaan ja yrittäjyyteen, organisaatioiden kehittämiseen, henkilöstöjohtamiseen sekä johtoryhmätyöskentelyyn. Hänen tutkimuksiaan on julkaistu useissa kansainvälisissä tiedelehdissä ja hän on toiminut monien väitöskirjojen esitarkastajana ja vastaväittäjänä. Hän toimii useiden yritysten luottamustehtävissä ja on myös Opetus- ja kulttuuriministeriön alaisen Korkeakoulujen arviointineuvoston jäsen.

"Liki kahdenkymmenen vuoden ajan työpaikkani ovat olleet pääkaupunkiseudulla ja työtehtäväni kuljettaneet minua eri puolilla Suomea ja maailmaa. Silti yhteys kotimaakuntaan on säilynyt vahvana. On hienoa päästä tekemään työtä, jonka tulokset hyödyttävät keskipohjalaista elinkeinoelämää", sanoo Luoma, joka tulee työskentelemään tiiviissä yhteistyössä yliopistokeskuksen kauppatieteen yksikön henkilöstön
kanssa.

Yhteystiedot

Tutkimusjohtaja Mikko Luoma
Vaasan yliopiston kauppatieteellinen tiedekunta
029 449 8577

etunimi.sukunimi@uva.fi ja
etunimi.sukunimi@chydenius.fi 

 

 

 

Jaa |