Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Yhteiskuntatieteet

tekijä: paivi_vuorio — Viimeisin muutos maanantai 17. tammikuuta 2011, 16.27

 

Yhteiskuntatieteiden tohtori

 

Taustaa

 

Chydeniuksen monitieteisen tohtorikoulutuksen yhteiskuntatieteellisessä tutkijaryhmässä on opiskellut syksystä 2004 lähtien lähes kaksikymmentä jatko-opiskelijaa.

Yhteiskuntatieteellinen tutkijaryhmä on kokoontunut noin 4 kertaa lukukaudessa. Istunnoissa opiskelijat ovat esitelleet ja opponoineet tutkimussuunnitelmia. Lukukausittain on järjestetty 3-4 metodiseminaaria yhdessä kasvatustieteen jatkokoulutuksen kanssa.

Yhteiskuntatieteellisen ryhmän opiskelijat tekevät jatkotutkintoaan yhteiskuntatieteelliseen, taloustieteelliseen ja humanistiseen tiedekuntaan. Kaikkia tutkimusaiheita yhdistää vahvasti yhteiskunnallinen (suurelta osin myös alueellinen) näkökulma. Sekä tutkija- että metodiseminaarit tarjoavat opiskelijoille metodologisesti ja metodisesti syvällistä ja monipuolista, joskin opiskelijoiden kiinnostuksesta johtuen etupäässä kvalitatiiviseen tutkimusperinteeseen liittyvää koulutusta.

Tohtorikoulun aloittamisesta lähtien opiskelijoille on suositeltu jatkotutkinto-oikeuden hakemista Jyväskylän yliopistosta riippumatta siitä, missä opiskelija on aikanaan perustutkintonsa suorittanut. Lähes kaikilla nykyisillä opiskelijoilla on jatko-opinto-oikeus Jyväskylän yliopistossa, yhdellä Oulun yliopistossa.

 

 

Jaa |