Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Tilastotietoa avoimesta

tekijä: Sari Lehto Viimeisin muutos maanantai 28. syyskuuta 2015, 14.05

Avoimessa vuosittain yli 2000 opiskelijaa

Avoimessa yliopistossa opiskelee yli 2000 opiskelijaa joka vuosi. Reilusti yli puolet opiskelijoista on iältään 30-50 –vuotiaita. Suurin osa on naisia, valtaosalla ei ole aiempaa yliopistotutkintoa, ja useimmat ovat kotoisin Keski-Pohjanmaalta tai lähimaakunnista.

Eniten opiskelijoita keräävät kasvatustieteelliset aineet sekä sosiaalityö. Kasvatustieteen perusopinnot on jo pitkään ollut avoimen suosituimpia opintokokonaisuuksia. Kasvatustieteiden opiskelijat tähtäävät usein tutkintoon joko yliopistokeskuksen luokanopettajakoulutuksen tai avoimen yliopiston väylän kautta. Kasvatustieteelliset opinnot ovat myös suosittuja sivuaineita tutkintotavoitteisille ja lisäksi moni opetustehtävissä toimiva päivittää osaamistaan kasvatustieteellisiä aineita opiskelemalla.

Yhteiskuntatieteiden ja filosofian perusopintojen (sosiaalityö) opiskelijamäärien kasvu on jatkunut vahvana jo useita vuosia. Monet sosiaalityön avoimen yliopiston opiskelijoista tekevät opintojaan tavoitteena yliopistotutkinto sosiaalityön alalta.

Opintopisteitä noin 12.000

Viime vuosina avoimen yliopiston opiskelijat ovat suorittaneet vuosittain noin 11.000-13.000 opintopistettä.  Määrällisesti eniten opintosuoritteita tehdään sosiaalityön ja kasvatustieteen alalla.

 

Jaa |
Pikalinkit

Ilmoittautuminen opintoihin

Opintotarjonta

Optima

Proma -opintojärjestelmä

Löydä meidät facebookista!

Facebook

Opiskelijalle

Opiskelijaportaali