Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Avoin yliopisto on entistä suositumpi

tekijä: Sari Lehto Viimeisin muutos torstai 31. elokuuta 2017, 13.07

Yhä useammat aikuiset ovat löytäneet mahdollisuuksia osaamisensa vahvistamiseen avoimesta yliopistosta. Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen avoimessa yliopistossa opiskeli vuonna 2016 yhteensä 2187 opiskelijaa. Avoin yliopisto tarjoaa opintopolkuja kaikille, pohjakoulutusvaatimuksia ei ole ja opintoihin voidaan miltei aina ottaa mukaan kaikki ilmoittautuneet.

Suosituin opintokokonaisuus on edelleen kasvatustieteen perusopinnot, jota opiskeli miltei 400 opiskelijaa. Kasvatustieteellisen alan muita suosikkeja ovat erityispedagogiikan ja varhaiskasvatustieteen opinnot. Kasvatustieteiden opiskelijat tähtäävät usein tutkintoon joko yliopistokeskuksen luokanopettajakoulutuksen tai avoimen yliopiston väylän kautta. Kasvatustieteelliset opinnot ovat myös suosittuja sivuaineita tutkintotavoitteisille ja lisäksi moni opetustehtävissä toimiva päivittää osaamistaan kasvatustieteellisiä aineita opiskelemalla.

Sosiaalityön suosion kehitys on jatkunut vahvana jo useita vuosia ja monet sosiaalityön avoimen yliopiston opiskelijoista tekevät opintojaan tavoitteena yliopistotutkinto sosiaalityön alalta. Lisäksi psykologian perus- ja aineopintojen opiskelijamäärä on kasvanut.

Opiskelijamäärien kasvu selittyy osittain joustavilla ja monimuotoisilla opiskelumuodoilla, jotka mahdollistavat työelämässä olevien aikuisten opiskelun. Monet opinnoista on mahdollista suorittaa kokonaan verkossa ja myös opintojen ohjausta on mahdollista saada verkkomuotoisena. Avoimessa yliopistossa on myös tarjolla paljon non-stop-periaatteella toimivia perus- ja aineopintoja, joiden opiskelun voi aloittaa aivan milloin tahansa oman aikataulun mukaan.

 

Jaa |
Pikalinkit

Ilmoittautuminen opintoihin

Opintotarjonta

Optima

Proma -opintojärjestelmä

Löydä meidät facebookista!

Facebook

Opiskelijalle

Opiskelijaportaali