Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Avoin yliopisto on entistä suositumpi

tekijä: Sari Lehto Viimeisin muutos tiistai 02. helmikuuta 2016, 13.54

Yhä useammat aikuiset ovat löytäneet mahdollisuuksia osaamisensa vahvistamiseen avoimesta yliopistosta. Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen avoimen yliopiston opiskelijamäärä on noussut yli 5%. Avoimessa yliopistossa opiskeli vuonna 2015 yhteensä 2195 opiskelijaa. Avoin yliopisto tarjoaa opintopolkuja kaikille, pohjakoulutusvaatimuksia ei ole ja opintoihin voidaan miltei aina ottaa mukaan kaikki ilmoittautuneet.

Opiskelijamäärät kasvoivat vuonna 2015 luonnontieteellistä koulutusalaa lukuun ottamatta kaikilla koulutusaloilla. Suosituin opintokokonaisuus on edelleen kasvatustieteen perusopinnot, jota opiskeli miltei 400 opiskelijaa. Kasvatustieteellisen alan muita suosikkeja ovat erityispedagogiikan ja varhaiskasvatustieteen opinnot. Kasvatustieteiden opiskelijat tähtäävät usein tutkintoon joko yliopistokeskuksen luokanopettajakoulutuksen tai avoimen yliopiston väylän kautta. Kasvatustieteelliset opinnot ovat myös suosittuja sivuaineita tutkintotavoitteisille ja lisäksi moni opetustehtävissä toimiva päivittää osaamistaan kasvatustieteellisiä aineita opiskelemalla.

Sosiaalityön suosion kehitys on jatkunut vahvana jo useita vuosia ja monet sosiaalityön avoimen yliopiston opiskelijoista tekevät opintojaan tavoitteena yliopistotutkinto sosiaalityön alalta. Lisäksi psykologian perus- ja aineopintojen opiskelijamäärä on kasvanut.

Opiskelijamäärien kasvu selittyy osittain joustavilla ja monimuotoisilla opiskelumuodoilla, jotka mahdollistavat työelämässä olevien aikuisten opiskelun. Monet opinnoista on mahdollista suorittaa kokonaan verkossa ja myös opintojen ohjausta on mahdollista saada verkkomuotoisena. Avoimessa yliopistossa on myös tarjolla paljon non-stop-periaatteella toimivia perus- ja aineopintoja, joiden opiskelun voi aloittaa aivan milloin tahansa oman aikataulun mukaan.

 

Jaa |
Pikalinkit

Ilmoittautuminen opintoihin

Opintotarjonta

Optima

Proma -opintojärjestelmä

Löydä meidät facebookista!

Facebook

Opiskelijalle

Opiskelijaportaali