Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Tietoa avoimesta yliopisto-opetuksesta

tekijä: Sari Paajanen Viimeisin muutos maanantai 18. syyskuuta 2017, 13.58

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen avoin yliopisto tarjoaa Jyväskylän yliopiston opetussuunnitelmien mukaisia opintoja yhteistyössä ainelaitosten, tiedekuntien ja yliopistokeskuksen muiden yksiköiden kanssa. Opinnot ovat kaikille avoimia koulutustaustasta ja tavoitteista riippumatta.

Monipuolista opintotarjontaa on mahdollista hyödyntää

  • osaamisen päivittämiseen,
  • ammattitaidon vahvistamiseen,
  • yleissivistyksen kasvattamiseen tai
  • uuden ammatin ja yliopistotutkinnon hankkimiseen.

Katso video avoimen tarjoamista mahdollisuuksista!

Avoimen yliopiston toiminnassa painottuu tutkintotavoitteisten aikuiskoulutusmahdollisuuksien rakentaminen erityisesti aloilla, joilla yliopistokeskuksella on maisterikoulutusta. Lisäksi avoimen yliopiston tehtävänä on koordinoida avoimen yliopisto-opetuksen tarjontaa Keski-Pohjanmaalla yhdessä muiden yliopistokeskuksen yhteistyöyliopistojen ja vapaan sivistystyön toimijoiden kanssa.

Avoimen avulla kohti tutkintoa

Avoimen yliopiston opinnot toimivat keskeisenä osana tutkintotavoitteista opiskelua: avoimessa yliopistossa on mahdollista aloittaa opinnot ja edetä yliopistokeskuksessa maisteriksi saakka. Lisäksi avoin yliopisto muodostaa joustavan väylän yliopistotutkintoon myös monissa muissa oppiaineissa, joissa opiskelijat voivat hakeutua avoimen yliopiston väylän kautta yliopiston tutkinto-opiskelijoiksi. Avoin yliopisto tarjoaa yliopistotutkintoa tavoitteleville perus- ja aineopintoja sekä tuottaa myös sivuaineita tutkintoihin. Lisäksi viestintä- ja kieliopinnot sekä yleisopinnot on mahdollista opiskella avoimessa yliopistossa.


Opiskelumahdollisuuksia aikuisille

Avoimen yliopiston joustavat ja monimuotoiset opiskelumuodot sekä yksilöllinen opinto-ohjaus tukevat työssäkäyvien aikuisopiskelijoiden opiskelua. Monet opinnoista on mahdollista aloittaa milloin tahansa (nonstopit) ja suurin osa opinnoista on suoritettavissa verkon välityksellä.

 

Jaa |
Pikalinkit

Ilmoittautuminen opintoihin

Opintotarjonta

Optima

Proma -opintojärjestelmä

Löydä meidät facebookista!

Facebook

Opiskelijalle

Opiskelijaportaali