Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Luokanopettajaksi

tekijä: Sanna Anttonen Viimeisin muutos perjantai 26. kesäkuuta 2015, 13.52

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen luokanopettajien aikuiskoulutus on nykyisin ainoa vakinaisesti toimiva aikuiskoulutusyksikkö Suomessa. Koulutus on suunnattu avoimen yliopiston väylää hyödyntäville, alaa vaihtaville sekä opetus- ja kasvatusalalla uudelleen suuntautuville opiskelijoille. Koulutuksessa suoritetaan kasvatustieteen maisterin tutkinto, johon sisältyy luokanopettajan kelpoisuus perusopetuksen 1.-6.-luokille sekä esiopetukseen.

Luokanopettajien aikuiskoulutuksen valintaperusteissa on määritelty, että hakijalla tulee olla suoritettuna yliopisto-opintoja ja opettajakokemusta. Valintaperusteissa määriteltyjä yliopisto-opintoja voi suorittaa avoimen yliopiston kautta omaan aikatauluun sopivasti. Myös aikaisemmissa tutkintokoulutuksissa tehdyt yliopisto-opinnot otetaan huomioon valintaprosessissa.

Jos tavoitteenasi on luokanopettajien aikuiskoulutus, tutustu ensin valintaperusteisiin, jotta tiedät mitä opintoja ja kuinka paljon niitä hakukelpoisuuteen vaaditaan. Kasvatustieteistä tulee olla suoritettuna perusopintotasoiset opinnot, mutta muuten valintaperusteet mahdollistavat opintojen valinnan oman mielenkiinnon mukaisesti. Jos opiskelet nimenomaa luokanopettajakoulutusta silmälläpitäen voi opinnot valita alusta asti tutkintoon ja tulevaan työtehtävään soveltuviksi. Valintapisteiden näkökulmasta valmiiksi suoritetuilla opintokokonaisuuksilla on vahvempi painoarvo kuin yksittäisillä opintojaksoilla.

Avoimessa opintoja suorittaneen opiskelijan tulee hakeutua luokanopettajien aikuiskoulutukseen yleisen valintaprosessin kautta. Avoimessa suoritetut opinnot eivät yksistään avaa ovea tutkinto-opiskelijaksi, vaan koulutukseen on aina valintakoe. Tarvittavien yliopisto-opintojen suorittaminen, esimerkiksi avoimen kautta, mahdollistaa hakukelpoisuuden tutkinto-opintoihin.

Tutkinto-opiskelijaksi hyväksyttäessä avoimessa suorittamasi opinnot voidaan hyväksilukea tutkintoon. Näin saat hyödyn jo ennen opiskelijavalintaa tehdyistä opinnoista. Jos tutkinto-opiskelijaksi pääsy viivästyy, kannattaa toki hyödyntää avoimen opiskelumahdollisuuksia ja tehdä opintoja eteenpäin. Myös opettajakokemuksen kerryttämisellä on merkitystä valintakokeisiin pääsemisessä.

Luokanopettajien aikuiskoulutus kestää noin kaksi vuotta ja siitä 1,5 -vuoden ajan opiskelu on kokopäiväistä opiskelua Kokkolassa. Opinto-oikeuden ja tutkinnot myöntää Jyväskylän yliopisto, jonka varsinaisia opiskelijoita luokanopettajien aikuiskoulutuksen opiskelijat ovat.

Mikäli olet kiinnostunut luokanopettajien aikuiskoulutuksesta, ota toki yhteyttä. Myös avoimen opintoneuvonta osaa auttaa sinua opintojen valitsemisessa tavoitteidesi näkökulmasta.

Jaa |
Pikalinkit

Ilmoittautuminen opintoihin

Opintotarjonta

Optima

Proma -opintojärjestelmä

Löydä meidät facebookista!

Facebook

Opiskelijalle

Opiskelijaportaali