Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Yliopistokeskukset vastaavat sataan haasteeseen

tekijä: Tuomas Palosaari Viimeisin muutos torstai 12. tammikuuta 2017, 10.24

Kaikki kuusi Suomen yliopistokeskusta juhlistavat yhdessä Suomi 100 -juhlavuotta käynnistämällä 100 haastetta -kampanjan. Kampanjassa kuka tahansa voi haastaa yliopistokeskuksia ajankohtaisilla teemoilla ja ongelmilla. Yliopistokeskusten tutkijat, kehittäjät ja opettajat vastaavat haasteisiin, esittävät omia ratkaisujaan ajankohtaisiin ja polttaviinkin ongelmiin.

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius aloittaa 100 haastetta -kampanjan vastaamalla Hymyilevä mies -elokuvan tuottaja Jussi Rantamäen haasteeseen sananvapauden puolustamisesta. Kampanja starttaa tiistaina 10.1. www.100haastetta.fi –sivulla.

Suomessa toimii kuusi yliopistokeskusta: Kajaanissa, Kokkolassa, Lahdessa, Mikkelissä, Porissa ja Seinäjoella. Ne täydentävät Suomen yliopistokenttää alueilla, joilla ei ole omaa yliopistoa. Yliopistokeskuksissa tehdään yliopistollista, omaa aluetta hyödyttävää tutkimusta sekä annetaan korkeatasoista opetusta. Yliopistokeskusten tavoitteena 100 haastetta -kampanjalla on kertoa laajasta osaamisestaan ja merkityksestään yhteiskunnassa sekä vahvistaa yliopistotoiminnan näkyvyyttä ja yhteiskunnallista vuorovaikutusta.

Kampanjaa voi seurata www.100haastetta.fi -sivujen lisäksi yliopistokeskusten some-kanavilla, jossa voi myös esittää haasteita.

Lisätietoja:

Elina Vaara-Sjöblom, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
044 788 7049, elina.vaara-sjoblom@chydenius.fi

 

Jaa |