Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Vuoden tiedeviestijä 2014

tekijä: Tuomas Palosaari Viimeisin muutos maanantai 15. syyskuuta 2014, 09.33

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen Vuoden tiedeviestijäksi Genius loci- tiimi


Kokkolan yliopistokeskus Chydenius palkitsi avajaistensa yhteydessä nyt ensimmäisen kerran Vuoden tiedeviestijän. Tänä vuonna vuoden tiedeviestijäksi ehdotettiin monia henkilöitä ja tiimejä, jotka ovat välittäneet aktiivisesti tietoa oman tieteenalansa ajankohtaisista teemoista. Useiden aktiivisten viestijöiden joukosta Vuoden tiedeviestijäksi valittiin Genius loci –sivuston tehnyt tiimi.


Genius loci-hanketta on esitelty monissa tilaisuuksissa ympäri maakuntaa ja hankkeesta on kirjoitettu runsaasti juttuja eri lehtiin. Genius Loci on ollut näyttävästi esillä tiedotusvälineissä ja siitä on tiedotettu kunnille, seurakunnille, museoille, kotiseutuyhdistyksille ja kaikille kiinnostuneille. Hankkeesta on myös tehty yleistajuinen verkkojulkaisu. Hankkeen tuloksena on syntynyt avoin, jatkuvasti täydentyvä nettisivusto, jolle kaikki alueen asukkaat voivat ilmoittaa tietoja. Sivustolla on toimiva rakenne sekä onnistunut ulkoasu ja toteutus. Genius loci on alueellinen kulttuuriteko, joka on herättänyt runsaasti mielenkiintoa myös valtakunnallisesti.


Genius loci -sivusto sisältää historiallisen Keski-Pohjanmaan paikkakertomuksia sijaintitietoineen. Tarjolla on alueen kiehtovaa kulttuurihistoriaa ja kulttuuriperintöä, paikan henkeä. Tarinoita ja tietoa löytyy mm. kirkoista, kirkkopoluista, piilopirteistä, laivanrakennuksesta, aarteista ja kummituksista. Sivustoa voi seurata suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.


Tiedeviestijän valitsee vuosittain Yliopistokeskuksen viestintäryhmä. Tiedeviestijänä palkitaan henkilö, joka on ollut aktiivinen oman tieteenalansa tiedonvälityksessä ja tieteen popularisoinnissa. Palkintoa jaettaessa painotetaan erityisesti alueellista näkyvyyttä.


Lisätietoa Genius loci –hankkeesta: Kari Ilmonen, p. 040 6526534 e-mail: kari.ilmonen(at)chydenius.fi

Jaa |