Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Sosiaalityön kymmenvuotinen opetus juhlii Kokkolan yliopistokeskuksessa

tekijä: Päivi Vuorio Viimeisin muutos tiistai 11. syyskuuta 2012, 13.34

Kokkolan yliopistokeskuksen sosiaalityön opetus täyttää tänä syksynä kymmenen vuotta. Merkkipäivää vietetään asiapitoisessa juhlasymposiumissa torstaina 13.9.

Sosiaalityön juhlasymposiumissa puhuvat professori Mikko Mäntysaari Jyväskylän yliopistosta ja professori Kirsi Juhila Tampereen yliopistosta. Tilaisuudessa kuullaan myös kyselytutkimuksen tuloksia sosiaalityön aikuisopintojen merkityksestä työelämässä sekä opiskelijoiden ja henkilökunnan muisteloita opetuksen alkuvuosilta.

Sosiaalityön opetus alkoi vuonna 2002 avoimen yliopiston opetuksena. Keski-Pohjanmaalla oli silloin suuri pula pätevistä sosiaalityöntekijöistä. Kiinnostus opintoihin oli suurta ja ensimmäiseen infotilaisuuteen saapui yli sata ihmistä.

Avoimen yliopiston sosiaalityön opetus levisi vuonna 2004 Ylivieskaan, vuonna 2006 Vaasaan ja vuonna 2008 Raaheen.

Alueen kuntien tuella pystyttiin palkkaamaan sosiaalityön professori ja aloittamaan maisteriopinnot vuonna 2006. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius järjestää ainoana Suomessa vakituisesti aikuisopiskelijoille suunnattuja sosiaalityön maisteriopintoja.

Sosiaalityön opiskelijat ovat olleet erittäin motivoituneita ja edenneet opinnoissaan ripeästi. Tässä kuussa valmistuu yliopistokeskuksesta jo 60. sosiaalityön maisteri.

Kokkolan yliopistokeskuksessa harjoitetaan myös vireää sosiaalityön tutkimustoimintaa. Sekä opetuksessa että tutkimuksessa on panostettu kansainvälistymiseen.

Jaa |
kuuluu seuraaviin kategorioihin: