Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Maistereilla juhlailta

tekijä: Päivi Vuorio Viimeisin muutos maanantai 02. joulukuuta 2013, 09.24

Vuoden 2013 aikana Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksesta valmistuu yhteensä noin kuusikymmentä maisterin tutkintoa luokanopettajien aikuiskoulutuksesta sekä tietotekniikan, sosiaalityön ja kemian maisteriopinnoista.

Yliopistokeskus järjesti 29.11. kaikkien tänä vuonna valmistuvien maistereiden yhteisen valmistujaisjuhlan. Opintojen päättyessä juhla antoi opiskelijoille vielä tilaisuuden kokoontua yhteen tutun opiskelijaryhmän kanssa.

Juhla oli tällä kerralla myös osa Jyväskylän yliopiston 150-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Juhlapuheen piti Jyväskylän yliopiston vararehtori Helena Rasku-Puttonen. Opiskelijan puheenvuoron esitti tietotekniikan maisteriopinnoista valmistunut FM Marjo Heikkilä Nivalasta.

Joillekin paikalle saapuvista maistereista juhla saattaa olla ensimmäinen vierailu yliopistokeskuksen tiloissa. Luokanopettajia lukuun ottamatta suuri osa muista maistereista on suorittanut tutkintonsa ainakin osittain etäopintoina kotipaikkakunnalta, ja muutama on opiskellut kokonaan etänä.

Parhaat opinnäytteet palkittiin

Todistuksia juhlassa ei jaettu, sillä yliopistossa todistuksia myönnetään useita kertoja vuodessa. Sen sijaan yliopistokeskus palkitsi maisterit, joiden opinnäytteet on arvioitu erityisen korkeatasoisiksi.

Luokanopettajien aikuiskoulutus palkitsi Kati Koutosen tutkielman Joustavasti opintielle. Kokemuksia joustavuuden toteutumisesta vuosiluokkiin sitomattomassa esi- ja alkuopetuksessa sekä Jenni Nuutisen ja Anu Ruokokosken työn Kohti uudistavaa koulua. Luokanopettajien käsityksiä nykykoulun tilasta. Sosiaalityön maisteriopinnoissa parhaaksi opinnäytetyöksi on arvioitu Riikka Jokelan Kuullaan, mutta kuunnellaanko? Huostaan otetun ja sijoitetun lapsen kokemuksia osallisuudesta lastensuojelun asiakkuudessaan ja tietotekniikan maisteriopinnoissa Sanna Laineen Tietoliikenteen vaikutusten arviointi videon suoratoiston laatuun objektiivisia metriikoita käyttäen.

Jaa |