Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Chydenius-seminaarissa pohditaan Euroopan ja Suomen kilpailukykyä

tekijä: Päivi Vuorio Viimeisin muutos torstai 04. huhtikuuta 2013, 13.08

Kokkolasalissa kohtaavat valtiovarainministeri ja vuorineuvos, keskuspankkiiri ja koulutusvaikuttaja

Anders Chydenius –vapaakauppaseminaari järjestetään 29. kesäkuuta teemalla "Euroopan tulevaisuus - riittääkö osaamisemme kilpailueduksi?". Euroopan ja Suomen asemaa globaalissa investointien ja työpaikkojen kilpailussa tarkastellaan monipuolisesti niin valtiontalouden, koulutuksen, teollisuuden kuin yhteisen eurovaluutan näkökulmasta.

Suomen talouspolitiikan ja teollisuuspolitiikan näkökulmasta alustaa valtiovarainministeri Jutta Urpilainen, jonka valmistelemassa kehysriihessä päätettiin juuri elinkeinoverouudistuksesta ja työllisyyspanostuksista. Kasvatustieteiden tohtori ja vuoden 2012 koulutusvaikuttajaksi nimetty CIMOn johtaja Pasi Sahlberg tarkastelee koulutuksen ja osaavan työvoiman merkitystä kilpailukyvyllemme. Vuorineuvos Jorma Eloranta, joka on toiminut Metson toimitusjohtajana ja Suomen investointistrategiaa valmistelevana selvitysmiehenä, pohtii kilpailukykyämme teollisuustyöpaikkojen näkökulmasta. Euron ja yhteisen rahapolitiikan merkitystä taloudelliselle toimintaympäristöllemme arvioi Euroopan keskuspankin johtokunnan jäsenenä toiminut kauppatieteiden tohtori Sirkka Hämäläinen-Lindfors.

Seminaarin järjestävät Anders Chydenius -säätiö, Kokkolan kaupunki ja Kokkolan yliopistokeskus Chydenius. Yhteistyökumppaneita ovat Keskipohjanmaa-lehti, Österbottens Tidning -lehti, Pohjanmaan kauppakamari, Osuuskauppa KPO ja Keski-Pohjanmaan Osuuspankkiliitto.

Seminaari on kaikille avoin, mutta osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista yliopistokeskuksen nettisivuilla tai puhelimitse.

Jaa |