Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

AgriBisnes opintomatkalla Italiassa

tekijä: Päivi Vuorio Viimeisin muutos maanantai 04. marraskuuta 2013, 09.35

AgriBisnes-koulutuksen osallistujat ovat parhaillaan opintomatkalla Italiassa.

Matkaterveisiä koulutuspäällikkö Paula Kiviseltä:

Study Tour in AgriBusiness starttasi eilen saavuttuamme  turbulenttisen lentomatkan jälkeen Milanoon klo 18 maissa täkäläistä aikaa. Tappiona kaksi kadonnutta matkalaukkua...toivottavasti ne löytävät tänne huomiseksi.

Raskaan matkapäivän päätteeksi illastimme raahelaislähtöisen Jaana Nakarin luotsaamassa Villa Arcadiossa Milanon ja varsinaisen matkakohteemme Vicenzan puolivälissä. Paikka on vanha luostari, josta vuosia kestäneen rempan jälkeen on syntynyt aivan upea hotelliravintola Gardajärven rantaan. Ja ruoka, se oli jotain uskomatonta.

Tapahtumarikas päivä myös maanantaina

Padua

Kuvassa Agribisnesryhmä menossa Veneto Agricoultura - vierailulle Paduassa. Viraston tarkoituksena on ediistää ja toteuttaa kehittämistoimenpiteitä maatilojen nykyaikaistamiseksi kuin myös metsätalouteen liittyvää suojelutyötä.

Maanantaiaamu käynnistyi saamallamme Veneton maakunnan perustietoesittelyllä ja esityksillä   alueen maatilojen ja agriturismin moderneista markkinoinnin muodoista sekä Lean - ajattelusta. Mielenkiintoisena yksityiskohtana meitä kohautti tieto maanviljelijöiden erittäin korkeasta keski-iästä, n 70 v  ja alhaisesta koulutustasosta. Tästä syystä esim tietotekniikan hyödyntaminen ja käyttö alalla on melko vähäistä.

Tiistain ohjelmaan sisältyi lisäksi aamuiset infot modernista markkinoinnista maatilojen liiketoimintaan liittyen ja Lean - ajattelusta sekä käynti Paduan yliopistolla.

Tukevaksi osoittautuneen kevyen lounaan lisäksi nautittiin maan tavan mukainen myöhäinen illallinen.

Vierailukohteita

Opintomatkaan sisältyi maatilavierailuita. Suojavaruteet tuotiin mukana Suomesta, Italiassa niitä  on vaikea löytää, eikä suojautumista pidetä tärkeänä. Toisin kuin meillä.

Maatilavierailu

Lypsyautomaatti

Rigoni di Asiago -tehdas valmistaa mm hilloja tuotemerkillä Fiordifrutta ( jam).

Rigoni di Asiago

Hillotehdas

(kuvat: Matti Louhula)

AgriBisneksen ulkomaan opinto­matka sisälsi koulutusosuuden vierailu­kohteen yliopistossa sekä yritysvierailuja paikallisiin koh­teisiin erilaisiin johtamistapoihin ja yritys­kulttuurei­hin tutustumiseksi. Ulkomaanopintomatkan ta­voitteena oli selvittää osallistujille

  • miten kohdemaan maatalousbisnes eroaa suomalaisesta bis­neksestä
  • kohdemaan markkinaentryn mahdollisuudet
  • kohdemaan tarjoamat rahoitus- ja tuki­mahdollisuudet.
  •  

    Jaa |