Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Yliopistokeskuksesta valmistutaan suoraan töihin

tekijä: Päivi Vuorio Viimeisin muutos torstai 22. marraskuuta 2012, 10.01

Vuoden 2012 aikana Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksesta valmistuu yhteensä noin kuusikymmentä maisterin tutkintoa luokanopettajien aikuiskoulutuksesta sekä tietotekniikan, sosiaalityön ja kemian maisteriopinnoista. Suurella osalla valmistuvista maistereista on työpaikka tiedossa jo opintojen aikana, sillä he opiskelevat työn ohessa.  Myös alanvaihtajat pääsevät usein työelämään kiinni jo opintojen loppuvaiheessa.

Yliopistokeskuksen maisteriopinnot on tarkoitettu aikuisopiskelijoille, joilla on jo alansa aiempia opintoja esimerkiksi avoimessa yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa.

Kemian opinnoissa merkkipaaluja

Tänä vuonna on myönnetty ensimmäiset tutkintotodistukset kemian maistereille, jotka aloittivat opintonsa vuonna 2007 Kokkolassa käynnistyneissä kemian maisteriopinnoissa. Yliopistokeskuksessa päästiin pari viikkoa sitten iloitsemaan myös ensimmäisestä kemian väitöskirjasta, kun soveltavan kemian tiimissä tutkijana työskentelevä Samuli Räsänen väitteli tohtoriksi Aalto-yliopistossa.

Kemian maisteriopinnoissa koulutetaan osaajia Kokkolan seudun työelämän kuten merkittävän kemian teollisuuden keskittymän tarpeisiin. Myös tohtorin tutkinnon suorittaneista asiantuntijoista on nykyään entistä enemmän kysyntää työelämässä. Yliopistokeskuksessa harjoitetaan myös vahvaa kemian alan tutkimustoimintaa mm. Tekesin myöntämällä rahoituksella, joten joitakin valmistuneita maistereita ja tohtoreita sijoittuu tutkimustyöhön.

Yhteiset juhlat maistereille

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius järjestää perjantaina 23.11. yhteiset valmistujaisjuhlat kaikille vuoden aikana valmistuneille ja vielä vuoden loppuun mennessä valmistuville maistereille. Todistuksia juhlassa ei jaeta, sillä yliopistossa todistuksia myönnetään useita kertoja vuodessa. Sen sijaan juhla tarjoaa opiskelijoille tilaisuuden kokoontua vielä yhteen tapaamaan tuttua opiskelijaryhmää ja opettajia ja juhlistamaan usean vuoden työtä vaatineen tavoitteen saavuttamista.

Valmistujaisjuhlaan on tulossa noin neljäkymmentä uutta maisteria. Osa matkustaa juhlaan pitkänkin matkan takaa.

Jaa |