Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

LUMA-keskus verkostoi koulut, yliopiston ja teollisuuden

tekijä: Päivi Vuorio Viimeisin muutos maanantai 05. marraskuuta 2012, 15.59

Keski-Pohjanmaan LUMA-keskuksen tavoitteena on edistää luonnontieteiden ja matematiikan opetusta, oppimista ja opiskelua. Keskus on osa kansallista LUMA-verkostoa, ja sitä hallinnoi Centria ammattikorkeakoulu yhteistyökumppaninaan Kokkolan yliopistokeskus Chydenius.

LUMA-keskuksen avajaisseminaarissa puhunut professori Maija Aksela Helsingin yliopistosta valotti LUMA-toiminnan luonnetta ja vaiheita Suomessa. Hän kertoi, että LUMA-toiminta on aloitettu vuonna 1996 ja Keski-Pohjanmaalle on nyt perustettu yhdeksäs LUMA-keskus. Toiminta on ennen kaikkea yhteistyötä ja verkostoitumista koulujen, yliopiston ja teollisuuden välillä. Aksela mainitsi myös, että opettajankoulutus on tärkeä yhteistyökumppani, joka Kokkolassa tulee mukaan luokanopettajien aikuiskoulutuksen myötä.

LUMA-keskukset järjestävät muun muassa tiedepäiviä, leirejä ja kerhoja sekä täydennyskoulutusta opettajille. Kansallinen verkosto julkaisee LUMA-Sanomat –verkkolehteä, joka on tarkoitettu opettajille ja vanhemmille.

Maija Aksela

Professori Maija Aksela puhui Keski-Pohjanmaan LUMA-keskuksen avajaisissa.

Jaa |
Tapahtumat
Avoimen opinnot tutuksi -verkkoinfo 30.8.2017 30.08.2017 18.00 - 19.00 — https://connect.funet.fi/avoinyliopisto/
Post scriptum – jälkiajatuksia Anders Chydeniuksen Kootuista teoksista 01.09.2017 09.00 - 16.00 — Svenska litteratursällskapetin auditoriossa, Ritarikatu 5, Helsinki.
Tulevat...