Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Kesän Chydenius-seminaari saa EU-väriä

tekijä: Päivi Vuorio Viimeisin muutos perjantai 11. toukokuuta 2012, 12.24

Ministeri Urpilainen ja EU:n kriisirahaston johtaja pohtivat talouskasvua "myrskyn jälkeen"

Anders Chydenius –vapaakauppaseminaarien perinne saa jatkoa kuukauden kuluttua Kokkolassa. Konservatorion sali kokoaa lauantaina 9. kesäkuuta klo 13 pohjalaisia yrittäjiä ja kansalaisia keskustelemaan talouspolitiikasta.

Talousseminaaria tähdittävät EU:n talouskriisin ratkomiseen tiiviisti osallistuneet valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ja Euroopan rahoitusvakausvälineen (ERVV) toimitusjohtaja Klaus Regling. EU:n väliaikaista kriisirahastoa johtava Regling osallistui tiiviisti Suomen Kreikka-vakuuksien neuvottelemiseen viime syksynä. Saksalainen Regling on viikonlopun vierailulla Suomessa ministeri Jutta Urpilaisen kutsusta ja osallistuu myös Kokkolan oopperan kantaesitykseen perjantaina.

Kriisimaiden tai budjettikurin sijaan keskustelun pääaiheeksi on valittu kasvun ja työllisyyden edistäminen. Seminaarin otsikko on "Myrskyn jälkeen? - eurooppalaisen talouden nousun eväät".

Elinkeinoelämän äänenä Penttilä ja Vihriälä

Elinkeinoelämän ääntä seminaarissa edustavat Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä ja Elinkeinoelämän valtuuskunta Evan ja tutkimuslaitos Etlan toimitusjohtaja Vesa Vihriälä.

Seminaarin järjestävät Anders Chydenius -säätiö, Kokkolan kaupunki ja Kokkolan yliopistokeskus Chydenius. Yhteistyökumppaneita ovat Keskipohjanmaa-lehti, Österbottens Tidning –lehti, Pohjanmaan kauppakamari ja Osuuskauppa KPO.

Tilaisuutta isännöivät säätiön hallituksen puheenjohtaja Gustav Björkstrand, kaupunginjohtaja Antti Isotalus ja rehtori Aino Sallinen Jyväskylän yliopistosta.

Suomen Davos -hengessä tavoitteena on, että Chydenius-seminaari on kesän talouspoliittisen keskustelun ykköstapahtuma. Seminaari on avoin ja maksuton kaikille. Osallistuminen edellyttää kuitenkin ennakkoilmoittautumista 4.6.2012 mennessä joko lomakkeella, sähköpostitse osoitteella anu.rantamaki@chydenius.fi tai puhelimitse 040-8247012.

Jaa |