Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Avoimen yliopiston opiskelijamäärä kasvoi merkittävästi

tekijä: Päivi Vuorio Viimeisin muutos perjantai 13. tammikuuta 2012, 10.42

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen avoimen yliopiston opiskelijamäärät ovat kasvaneet merkittävästi jo neljänä peräkkäisenä vuonna. Vuoden 2011 opiskelijatilastojen valmistuttua varmistui, että opiskelijoiden määrä on noussut reilusti ja opintosuoritteita on saatu aikaan ennätyksellisen paljon, yli 10% edellisvuotta enemmän.

Opiskelijamäärät ovat kasvaneet eniten kasvatustieteellisissä aineissa ja yhteiskuntatieteissä, erityisesti sosiaalitieteiden perusopinnoissa ja sosiaalityössä. Kasvatustieteellisistä aineista varsinkin kasvatustieteen perusopinnot ovat olleet suosittuja, lisäksi uusi kasvatustieteellinen oppiaine varhaiskasvatustiede on kerännyt erittäin runsaasti opiskelijoita.

Joustavat opiskelumuodot ovat houkutelleet yliopistokeskuksen avoimeen yliopistoon opiskelijoita laajalti ympäri Suomen. Monet opinnoista on mahdollista suorittaa kokonaan verkossa ja myös opintojen ohjausta on mahdollista saada verkkomuotoisena. Opiskelijamäärien kasvu selittyy osittain nimenomaan joustavien ja monimuotoisten opintomuotojen suosion kasvulla.

Avoimessa yliopistossa on juuri nyt meneillään kevään opintoihin ilmoittautuminen, joka on käynnistynyt vilkkaasti. Kevään uutuuksia ovat esimerkiksi Viestintäkompetenssin kurssi sekä Opetusteknologian kurssi. Opetustarjonnassa on lukuisia muitakin lyhytkestoisia kursseja, kuten kirjoitusviestinnän perusteet, musiikkitiede, kielenhuollon kurssi, Introduction to Intercultural Communication ja monet muut. Lisäksi tarjolla on paljon perus- ja aineopintoja, joiden opiskelun voi aloittaa aivan milloin tahansa, esimerkiksi kasvatustieteen tai aikuiskasvatustieteen kiinnostaviin teemoihin on mahdollista syventyä juuri silloin, kun itselle parhaiten sopii.

Kokkolan yliopistokeskuksen koulutus on laadustaan palkittua ja pitkäaikaisen kehittämistyön tulokset näkyvät monipuolisissa opiskelumuodoissa sekä opintoneuvonnan laadussa ja vaikuttavuudessa. Opiskelija voi valita juuri omiin tarpeisiinsa parhaiten soveltuvan tavan oppia uutta ja jokaisen opiskelijan opintopolkua ohjataan yksilöllisesti opintojen kaikissa vaiheissa.

Jaa |
kuuluu seuraaviin kategorioihin: