Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Verkostoitunutta oppimiskeskusta rakentamassa -seminaari tallenteina

tekijä: Päivi Vuorio Viimeisin muutos keskiviikko 25. toukokuuta 2011, 14.37
Verkostoitunutta oppimiskeskusta rakentamassa -seminaari tallenteina

Paneelikeskustelu.

  Tilaisuuden aamupäivä.
  Liukusäädintä liikuttamalla voit etsiä sinua kiinnostavat kohdat tallenteesta. Paneeli alkaa  n. 59 min kohdalla.

   Iltapäivän tilaisuuksien tallenne.

   Tallenteessa  Mikko Myllymäki Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksesta  kertoo Verkotut projektissa tehdystä  tieto- ja viestintätekniikan  tutkimus- ja kehitystyöstä ja erityisesti kokemuksistamme verkkoluentojen käytöstä tutkintotavoitteisessa tietotekniikan maisterikoulutuksessa . Tallenne on itse asiassa yhdistetty kahdesta eri esityksestä jos seuraat tarkasti!

   Lisätietoja tallenteista

   Tallenteet on esimerkki useimmissa yliopistokeskuksen tiloissa saatavilla  olevasta  ”Verkkoluento” nimisestä palvelusta.  Esimerkkien  tavalla voimme helpoiten tarjota esim. tiloissa järjestettävän opetuksen/tilaisuudet suorana tai tallenteena katsojille. Samaa järjestelyä pystymme tarjoamaan myös ulkopuolisissa tiloissa. Esimerkin tallennus ei vaadi paikalla olevaa kuvaajaa. Tilanteen mukaan voidaan päättää, mikä on näkyvässä kuvassa painopisteenä. Yleisimmin tarjotaan tilan ääni ja kaikki taululla oleva esiteltävä materiaali (tietokoneenkuva, dokumenttikamera, kosketusnäyttö, älytaulu). Ensimmäisessä esimerkissä kohteena oli puhujat ja panelistit ja siksi tauluesitys tulee vain kuvattuna samalla kameralla. Ääni tulee pöytämikrofoneista. Liikkuvat puhujat olisivat voineet käyttää käsimikrofonia halutessaan ja heidän tulee myös huomioida alue, mihin kamera yltää, minkä vuoksi nyt puhuja saattaa jäädä kuvan ulkopuolelle. Toinen on vastaava esimerkki, missä puolestaan esitettävä materiaali on pääosassa. Tallennuksen voi varata meiltä erillisenä palveluna esim. tilanvarauksen yhteydessä, minkä jälkeen palvelusta vastaava ottaa yhteyttä ja sopii toteutuksesta. Esimerkkien tallenteille ei ole tehty myöskään jälkikäsittelyä. Tässä tapauksessa tuotantoon kuluneet resurssit ovat varsin vähäiset. Jos tilaaja haluaa voidaan tallennuksen tasoa nostaa useammilla kameroilla ja jälkitöillä, mutta tällöin sen kustannukset myös nousevat lähinnä kasvaneesta työmäärästä.

   Verkotut-palvelusivusto

   Alueen TVT-palveluista lisätietoja  tilaisuudessa esitellyssä Verkotut palvelusivustolla www.verkotut.fi. Tutustu käyttäjien kautta kehittyvään sivustoon ja merkkaa sen osoite muistiin. Sivustolle tulee linkit seminaarin  tallenteisiin ja tilaisuudessa otettuihin kuviin.

   Jaa |
   kuuluu seuraaviin kategorioihin: