Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Pohjolan maito lahjoitti 10 000 euroa Jyväskylän yliopistolle

tekijä: Päivi Vuorio Viimeisin muutos tiistai 21. kesäkuuta 2011, 15.16

Osuuskunta Pohjolan Maito on lahjoittanut 10 000 euroa Jyväskylän yliopiston pääomakeräykseen.

- Halusimme lahjoituksellamme edistää ja tukea yliopistokoulutuksen jatkuvuutta ja kehitystä Keski-Pohjanmaalla, toimitusjohtaja Markku Hukkanen perustelee.

- Pidän Pohjolan maidon lahjoitusta erittäin suuressa arvossa. Keski-Pohjanmaalta on tähän mennessä lahjoitettu Jyväskylän yliopistolle yli 600 000 euroa, mikä on kunnioitusta herättävä summa. Keski-Pohjanmaan alueelta yliopiston peruspääomaan tulevat lahjoitukset auttavat tuottoineen pitkäjänteisesti yliopistokeskuksen tulevaa kehitystä. Nyt on vielä viikko aikaa tehdä lahjoituksia, jotka tuovat yliopistokeskuksen hyväksi 2.5-kertaisen valtion vastinrahan, rehtori Aino Sallinen kannustaa.

Osuuskunta Pohjolan Maito on Valio-ryhmään kuuluva maidon hankintaosuuskunta, johon sulautuivat Keski-Pohjan Juustokunta ja Lapin Maito 1.1.2007 alkaen. Sen maidon hankinta-alueeseen kuuluu 70 kuntaa Keski-Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa.

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on Jyväskylän yliopiston erillislaitos, kumppaneinaan toimivat Oulun ja Vaasan yliopistot.

Jokainen 30.6.2011 mennessä yksityiseltä sektorilta annettu lahjoitus tuo yliopistolle 2,5-kertaisesti julkista rahaa. Yritykset ja yksityishenkilöt saavat lahjoituksestaan verovähennyksen. Yksityishenkilöiden verovähennysoikeutta on jatkettu vuoden 2011 loppuun saakka.

Jaa |
kuuluu seuraaviin kategorioihin: